Kellner prodal Vítkovi domy za 5,4 miliardy. Za odměnu

Zdeněk John
4. 10. 2011 8:50
CPI nakoupila 19 kancelářských budov od PPF. Jde o největší trasakci v historii skupiny

Praha - Společnost CPI realitního magnáta Radovana Vítka v úterý oficiálně oznámila, že dokončila nákup nemovitostí v hodnotě 5,4 miliardy korun, které dřív patřily PPF Petra Kellnera. Je to historicky největší jednorázová investice Vítkovy skupiny CPI.

Odměna za Sazku

Obří obchod se však začal rodit už o několik měsíců dříve. Vítek byl totiž tím, kdo Kellnera přivedl do boje o krachující loterijní firmu Sazka. Prodal PPF pohledávky, které předtím skoupil, a umožnil tak Kellnerovi v konečném důsledku Sazku spolu s KKCG ovládnout.

Vítek patří spolu s Bakalovou RPG k vůbec největším vlastníkům bytového fondu, ale CPI se na rozdíl od Bakaly zaměřuje také na investice do nemovitostí sloužících k podnikání.

Kellner nyní Vítkovi prodal 19 kancelářských budov v Praze, ale také v některých krajských městech.

Kellner v nájmu

Dosavadní kancelářské portfolio CPI Group se tím rozrostlo na celkových 180 000 metrů čtverečních.

"Jednání trvala téměř rok. V historii CPI Group jde o největší jednorázovou akvizici," uvedl ředitel CPI Group Zdeněk Havelka.
Nákup schválil v květnu tohoto roku také Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Majoritním nájemcem nemovitostí je Česká pojišťovna patřící také do impéria PPF. V portfoliu se nachází například sídlo pojišťovny v Plzni, Liberci, Brně, Pardubicích, Hradci Králové nebo Ostravě. V Praze jde například o historickou budovu ve Spálené ulici, moderní objekty na Pankráci nebo objekt TOKOVO na Praze 7, kde je jedním z nájemců také Nejvyšší kontrolní úřad.

 

Právě se děje

Další zprávy