Jak změnit panelový byt k nepoznání

Jak změnit panelový byt k nepoznání
Půl roku před velkým třeskem ještě nechali uživatelé vyměnit radiátory a stará okna nahradila nová plastová. Už tehdy projevili schopnost, která se při následné velké proměně vyplatila: „Udělali jsme na okna výběrové řízení, oslovili jsme s konkrétním požadavkem dvanáct firem,“ líčí Zdeněk.
Při stejné nabídce byl rozdíl v kalkulacích až patnáct tisíc, nakonec okna měnila firma ze Soběslavi. S tímto postupem nepřekvapí, že zásadní rekonstrukci předcházela návštěva architektonického ateliéru.
Partneři předložili ateliéru Design4function své představy: Byt se měl prosvětlit, prostor otevřít, měla by do něj vstoupit dynamika, barvy…
"Vybrali jsme dobře hned napoprvé," vypráví Zdeněk, "když nám MgA. Vendula Hladíková předložila studii, řekli jsme rovnou: bereme!"
Foto: Panel Plus/ Jaroslav Hejzlar
Věra Tůmová
15. 10. 2012 12:33

Do panelového 2+1 po starých majitelích se mladý pár nastěhoval před deseti lety. Po osmi letech se rozhodli pro totální rekonstrukci. Tak důkladnou, že nezůstal "kámen na kameni". Původní byt by po rekonstrukci nepoznal nikdo. Proměnu pro časopis Panel plus zaznamenala Vladimíra Storchová.

 

Právě se děje

Další zprávy