Jak vybrat myčku na nádobí? Nabízíme tři modely

Ingrid Špátová
12. 11. 2011 14:56
Myčky na nádobí jsou úsporné a přidávají hodiny volného času. Nabízíme recenze tří z nejnovějších modelů
Foto: http://www.bosch-home.com/cz

Stát neustále u dřezu a mýt ručně nádobí je v dnešní době téměř nepředstavitelné. Vedle náročnosti na čas je to i nápor na záda. Proto by v moderní domácnosti neměla chybět praktická myčka na nádobí, která zároveň pomáhá šetřit peníze za vodu a energii.

Myčka Bosch SMS 58M98

Tato volně stojící nerez myčka energetické třídy A++ šetří peníze i životní prostředí díky programům jako Eco 50° C nebo speciální funkci VarioSpeed. Pomocí této funkce dokáže myčka umýt třináct jídelních souprav za  devadesát minut. AquaSenzor sám reguluje spotřebu vody v závislosti na síle znečištění. U této myčky je možné si díky časové předvolbě nastavit, kdy se spustí mycí program. Ze stupně znečištění vody také sama zjistí, zda je možné vynechat jeden mycí chod. Tato tichá a úsporná myčka zanechá nádobí dokonale čisté. Lze ji pořídit za ceny od jedenácti tisíc korun.

Myčka nádobí Electrolux ESF67060WR

Mycí systém myčky RealLife energetické třídy A obsahuje unikátní ostřikovací rameno FlexiSpray a horní trysky TopShower, díky kterým se dostane voda i do těžko přístupných míst. S myčkami RealLife s variabilním prostorem lze umývat nádobí jakékoli velikosti i tvaru - má o deset litrů větší kapacitu než jiné myčky se stejnými vnějšími rozměry. Funkce AutoOff myčku po chvíli v pohotovostním režimu automaticky vypne. Systém gumových podpěr SoftSpikes opatrně podpírá a hlídá sklenice. Cenově se pohybuje kolem devíti tisíc korun.


Myčka Whirlpool ADG 6240 FD

Vestavná myčka Green Generation energetické třídy A+ zaručí, že spotřeba vody klesne na šest litrů, což z ní činí nejúspornější myčku na českém trhu. Funkce "Šestý smysl" automaticky měří stupeň znečištění vody a reguluje parametry mycího programu. Ušetří tak až třicet procent energie, vody a času. Odolné skvrny jako rtěnka nebo čaj dokonale odstraní funkce Aquasteam, která během mycího cyklu tvoří v myčce páru. Myčka je tichá a dveře se automaticky zaklápějí, což se může jevit zároveň jako nevýhoda při manipulaci s nádobím. Myčku Whirlpool ADG 6240 FD lze pořídit za cenu od osmi tisíc dvou set korun.

 

Právě se děje

Další zprávy