Jak správně vybrat vodovodní baterie do koupelny?

Andrea Berniová
7. 1. 2013 16:20
Chcete pákovou baterii, nebo raději klasické kohoutky? A jak se o koupelnovou baterii starat?
A jak bude vypadat vaše vodovodní baterie?
A jak bude vypadat vaše vodovodní baterie? | Foto: RSTS

Plánujete rekonstrukci koupelny?  Pak budete muset vybrat ty správné koupelnové obklady, také kvalitní a odolný koupelnový nábytek a samozřejmě i sanitární keramiku. Věnujte ale dostatek času i výběru vodovodních baterií. I ony mohou ovlivnit vzhled vaší nové koupelny.

S výběrem nespěchejte, nabídka je dnes opravdu široká. Určitě vyberete baterie, které se vám budou líbit, budou praktické a do vaší koupelny skvěle zapadnou.

Chcete páku, nebo kohoutky?

Nejprve rozhodněte, zda chcete pákovou či kohoutkovou baterii. Pákové baterie jsou vhodné spíš do modernějších koupelen. Pokud ale hodláte koupelnu zařídit v klasičtějším či přímo retro stylu, mohly by se do ní hodit kohoutkové baterie. Díky zlaté či bronzové barvě budou vypadat opravdu stylově.

Můžete mít naopak velmi moderní baterie, tedy ty s bezdotykovým ovládáním. V domácnostech ale nejsou ještě příliš rozšířené. Setkáte se s nimi zatím například na toaletách v nákupních centrech.

Co se týče povrchové úpravy, seženete baterii pokrytou například lesklým či matným chromem, ale i niklem. Výjimkou nejsou ani vodovodní baterie z oceli.

Jak se starat o koupelnovou baterii?

Chcete, aby vám vodovodní baterie dlouho vydržela, vypadala stále jako nová a fungovala? Pak je potřeba se o ni starat. Kapky vody, které na ní ulpí, vždy hned utírejte. Jinak se na baterii bude usazovat vodní kámen. Ten může časem narušit její funkčnost a také nevypadá dobře. Obzvlášť na lesklých bateriích je usazování vodního kamene zřetelné. Když si ho všimnete, co nejdříve ho odstraňte prostředky, které jsou k tomu určené.

 

Právě se děje

Další zprávy