Jak působí barvy v interiérech našich domácností

Jak působí barvy v interiérech našich domácností
Lomená bílá 
 
V současné době nastává v interiérech slavný návrat bílé barvy. "Bílá barva je hitem dnešních dní, zejména pak lomená bílá. Jedná se o bílou lehce zbarvenou do tónů jiné barvy, např. žluté, zelené nebo růžové," vysvětluje expertka na barvy Miroslava Plánková z AkzoNobel. Bílá díky těmto tónům pak dostává podle ní další rozměr.
Žlutá 
 
Co se Vám vybaví při pohledu na žlutou barvu? Ano, je to slunce, jaro, veselí, radost a život. Ne náhodou patří mezi první barvy, které rozeznávají novorozenci. Vneste tuto inspiraci do Vašeho každodenního vstávání i vy.
Žlutá 
 
Žlutá barva znamená i naději. Během války například nosily ženy žluté stuhy jako znamení naděje pro jim drahé osoby. Je důležité připomínat si štěstí, které máme. A proč ne třeba u společné večeře v jídelně v barvě v tónech žlutého kari?
Žlutá 
 
,,Velmi trendové je použití žluté barvy s příměsí hnědé, která tlumí její velkou energii. Pokud jste se rozhodli pro žlutou, zkontrolujte si její odstín vždy i při umělém osvětlení - některé odstíny totiž mohou působit jedovatě," radí expertka na barvy Miroslava Plánková.
Foto: www.dulux.cz
Věra Tůmová
11. 10. 2012 2:05

Barva, kterou si vymalujete pokoj, kuchyň či koupelnu, ovlivní to, jak se tam budete cítit a jednat. A právě na to, jakou roli hrají barvy v našem životě, jaké emoce nesou a jak dokážou změnit daný prostor, měla upozornit scénická vystoupení barevných mimů v rámci Týdne barev. Ten v Praze pořádala začátkem října společnost Dulux. Přinášíme vám nyní pár postřehů, jak barvy v interiéru působí.

 

Právě se děje

Další zprávy