Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek?

Ingrid Špátová
27. 1. 2012 1:34
Jak vhodně zvolit vybavení koupelny? Máme pro vás několik tipů
Foto: Aktuálně.cz

Jak zajistit, aby vypadala koupelna uspořádaně a uklizeně? S poházenými kosmetickými přípravky a ručníky to půjde těžko. Ideální je tedy začít u vhodného koupelnového nábytku.

Prvním kritériem pro výběr vybavení koupelny je velikost místnosti. „Malý prostor nemůžeme zastavět nábytkem a nevhodnými zařizovacími předměty. Důležitá je vzdušnost. Robustní nábytek a hluboké skříňky koupelnu zabetonují," varuje Karel Novotný, vedoucí oddělení designu Siko koupelny. Řešením pro malý prosto může být závěsné umyvadlo či skříňka s umyvadlem.

Je třeba vybírat také nábytek odolný proti neustálému kontaktu s vodou, v nejlepším případě však zabránit, aby nábytek stál ve vodě nebo byl neustále vodou pocákaný. „Nejnáchylnějším místem jsou hrany, u kterých je velice důležité, aby byly kvalitně překryty páskou," vysvětluje Ondřej Sochor, Senior Product Manager ze Siko koupelny. Jako materiál pro koupelnový nábytek se obvykle používá laminované dřevotřískové desky či MDF desky s fóliemi dekoru dřeva či laku.

Co se barevnosti týče, svůj velký návrat prožívá bílá barva, extravagantnější odstíny jsou spíše výjimkou. „Jedná se spíš o výstřelky, které nemají příliš šancí se na trhu dlouhodoběji prosadit. Vzhledem k tomu, že je nutné sladit koupelnu jako celek - tedy obklady, dlažbu, nábytek i sanitární keramiku dohromady, nejčastěji padne volba právě na bílou barvu, která se nejsnáze kombinuje," dodává Sochor.

 

Právě se děje

Další zprávy