Jak bydlí: herec Braňo Polák

Jak bydlí: herec Braňo Polák
S rekonstrukcí domu, kde původně bydlel, nikdo moc dopředu nepočítal. Braňo se proto obrátil na kamaráda, který pracuje v realitní kanceláři, aby mu rychle pomohl najít něco jiného. Adresa ho zaujala, Vinohrady má rád, protože na něj působí poněkud ,,francouzsky", byt vyhovoval, a výhled z něj už přímo nadchl! A to ještě netušil, že schody, po kterých bude denně běhat, jsou dotýkané velkou hereckou osobností, že dům, do kterého se nastěhoval, patřil herci Svatopluku Benešovi, který tu žil dlouhá léta.
V cihlovém domě na rozloze kolem sedmdesáti metrů čtverečních našel Braňo Polák prostorný obývací pokoj spojený s ložnicí, velkou předsíň s vestavěnými skříněmi a vstupem do koupelny a WC a jednoduše a moderně vybavenou kuchyni. Vybarvení bytu bylo naštěstí velmi střízlivé, šedou keramickou dlažbu v provozních částech bytu doplňují v obýváku s ložnicí perfektně zachované a ošetřené parkety, stěny byly bílé. Bonusem bytu je terasa, která směrem na jihovýchod a jihozápad nabízí panoramatický výhled na Prahu...
...Terasu také nový uživatel považuje na největší plus, a ona bezprostředně ovlivnila rozhodnutí pronajmout právě tento byt. "Mám Prahu jako na dlani," říká Braňo, "navíc vidím na celou zahradu. A když se jen trochu nakloním, dívám se na vilu bratří Čapků, na trávník v zahradě, po které kdysi chodil Miroslav Horníček. Kdo ví, možná má v sobě toto místo nějakého komediantského ducha. Rozhodně se mi tu líbí, v domě potkávám milé lidi, žádné odcizení, jsem v centru a přitom je tu úžasný klid, ráno slyším zvony z kostela, ptáky, je to tu taková vesnice uprostřed města."
Ke světlému dřevu podlahy zvolil pro nábytek hodně tmavou hnědou jako příjemný kontrast, ale hned po této dílčí úpravě si rozumně pozval bytového designéra, aby mu pomohl interiér v mezích možností a nulových stavebních změn sjednotit a vyladit.
Foto: Panel Plus/ Jaroslav Hejzlar
Věra Tůmová
18. 11. 2012 16:48

Slovenský herec Braňo Polák bydlí v Praze na rozhraní Žižkova a Vinohrad. Byt s terasou v posledním patře činžáku má v nájmu. Nemohl proto v bytě dělat velké změny. I tak se mu spolu s designérem podařilo vykouzlit bydlení, které má šmrnc. Přesvědčte se. Návštěvu pro časopis Panel Plus zaznamenala Vladimíra Storchová.

 

Právě se děje

Další zprávy