Infrasauna zahřeje a lépe se v ní dýchá

Andrea Berniová
2. 3. 2012 1:41
Vyzkoušejte infrasaunu. Je v ní přijemněji a můžete ji mít i v bytě
Foto: Profimedia.cz

Pokud se nemůžete dočkat léta a rádi byste se už teď pořádně zahřáli, můžete zkusit navštívit klasickou neboli finskou saunu. Ne každému ale její prostředí vyhovuje, především kvůli často nedýchatelnému horkému vzduchu, díky němuž se nejednomu návštěvníkovi může motat hlava. Existuje ale řešení: infrasauna.

Infračervené záření vás zahřeje

Jak již název napovídá, principem infrasauny je vyzařování infračerveného záření, a to speciálními keramickými zářiči. Infračervené záření je neviditelné a tělem je vnímáno jako teplo. Na rozdíl od klasické sauny, v infrasauně dochází k intenzivnímu zahřátí pouze vašeho těla (nikoli vzduchu), a to při mnohem nižších teplotách. Nemusíte se tak obávat nepříjemně horkého a nedýchatelného vzduchu jako v klasické sauně.

Infrasauna je navíc mnohem šetrnější pro náš organismus a její zdravotní efekt je větší. Pobyt v infrasauně má na lidské tělo blahodárné účinky. Teplo, které se v infrasauně rychle dostane hluboko do těla, zlepšuje krevní oběh, prokrvuje pleť, zahřívá orgány a podporuje látkovou výměnu. Hloubkové teplo také uvolňuje napětí ve svalech, do kterých snadno proniká. I pro klouby je infrasauna prospěšná, například při léčbě artróz nebo ztuhlosti kloubů. Teplo v infrasauně navíc simuluje horečku, čímž posiluje imunitní systém.

Dopřejte si saunu i doma

Infrasauny už se dnes nenacházejí jen v hotelech a sportovních centrech. Čím dál častěji se objevují v rodinných domech a dokonce i v bytech. Mají totiž menší rozměry než ty klasické, jejich montáž je snadná a nevyžaduje žádné stavební úpravy. Dají se zapojit do klasické zásuvky, navíc nevytvářejí páru ani takovou teplotu, která by poškodila jejich okolí.

 

 

Právě se děje

Další zprávy