Houpací síť: odpočívejte v ní i doma, nejen na zahradě

Andrea Berniová
30. 10. 2012 11:42
Že houpací síť patří na zahradu? A že musí být jedině spletená z provázků? Všechno je jinak
Odpočivejte v houpací siti nejen na zahradě
Odpočivejte v houpací siti nejen na zahradě | Foto: Isifa/Thinkstock

Když se řekne houpací síť, asi si většinou představíte tu, která opravdu vypadá jako síť a je přivázaná na zahradě mezi dvěma stromy. Je možná trochu nepohodlná, ale ideální k letnímu nicnedělání, odpočívání a čtení knih. Houpací sítě ale už dávno nepatří jen na zahradu a také ne vždy připomínají síť.

Jaký materiál, velikost a barvu?

Na zahradě už si asi moc tepla a relaxace neužijete. Tím spíš se poohlédněte po houpací síti, na které byste mohli lenošit doma. Zcela běžná je houpací síť z látky. Je velmi pohodlná, nemá žádné provázky, které by se nepříjemně nezařezávaly do kůže, ani uzlíky, které by vás tlačily. Můžete vybírat z různých materiálů, velikostí a barev.

Co se týče materiálu, seženete houpací síť z čisté bavlny, ale stejně tak s polyesteru. Jeho výhodou je snadná omyvatelnost - nemusíte si tedy dělat starosti s tím, že vaše děti síť zamažou od čokolády.

Na houpací síti vás může relaxovat víc. Prodávají se sítě s různou nosností a různými rozměry. A výběr barev je také jen na vás. Můžete mít jednobarevnou houpací síť, anebo tu s pestrými, veselými proužky.

Houpací síť nemusí být ukotvená ve zdi

Nemáte síť doma kam připevnit, protože rozhodně nevěříte, že by vaše zdi ze sádrokartonu takovou zátěž zvládly? Ani tak se relaxace v houpací síti nemusíte vzdát.

Seženete totiž speciální konstrukci. Ta se postaví na zem a na ni se síť zavěsí. Konstrukce se může skládat z kovových tyčí, ale bývá také dřevěná. Pokud se přece jen odhodláte ukotvit síť do zdi, sežeňte kotvy s dostatečnou nosností.

Na houpací síť si přineste polštářky a pak už si můžete užívat relaxace za příjemného pohupování a v teple domova.

 

Právě se děje

Další zprávy