Fototapety: přineste si přírodu nebo velkoměsto domů

Andrea Berniová
11. 10. 2012 8:05
Proč nemít na stěně moře, anebo les? Díky fototapetám také můžete opticky zvětšit místnost
Vezměte si domů kousek přírody
Vezměte si domů kousek přírody | Foto: Tapety Flügger

Přemýšlíte, jak oživit interiér? Zkuste vymalovat. Barevné stěny mohou vzhled interiéru od základů změnit. Jestli se vám do leckdy zdlouhavého malování nechce, ozdobte stěny alespoň samolepkami.

Při jejich výběru se řiďte barvami použitými v interiéru a také jeho stylem. Hodí se květiny, či ornamenty? Pamatujte, že méně je někdy více a samolepkami nemusíte zaplnit každou volnou stěnu. Nechcete ani samolepky? Pak zkuste tapety.

Jak dnes vypadají tapety?

Éra děsivých vzorů a vybledlých barev je už dávno pryč, tapety jsou zase v módě. Možná budete jejich výběrem překvapení. Seženete tapety s různými vzory. Mohou být tvořené ornamenty, květinami či geometrickými tvary. Výjimkou nejsou ani jednobarevné tapety.

Nemusíte jimi ale polepit stěny od podlahy až po strop. Tapeta může zabírat také jen jednu stěnu, nebo její část. A o fototapetách už jste slyšeli?

Přilepte si na zeď velké fotografie, tedy fototapety

Fototapety, to jsou tapety s realistickými motivy. Jsou to vlastně fotografie, obrazy přes celou zeď. Můžete tak mít na stěně lesnatou krajinu, ale i moře s rozbouřenými vlnami.

Mezi další běžné motivy patří zvířata, velkoměsta, květiny, vodopády, palmy na pláži, ale i animované postavičky, které se skvěle hodí do dětského pokoje. Seženete i fototapetu s ornamenty.

Výběr motivu fototapety je jen na vás, díky ní můžete celý pokoj opticky zvětšit. Pro malý byt či malou místnost se tedy fototapeta opravdu hodí.

Fototapetu můžete připevnit i na dveře či na skříň - nápadům se meze nekladou. Nechte si  zhotovit fototapetu přesně podle vašeho přání - zvolíte si motiv i velikost tak, aby tapety opravdu splňovala vaše představy.

 

Právě se děje

Další zprávy