Dveře, které se hodí do malého bytu? Zkuste posuvné

Andrea Berniová
1. 11. 2012 11:00
Při otevírání posuvných dveří zdaleka nepotřebujete tolik místa jako u klasických
Takto vypadají posuvné dveře, které se zasouvají do stěny
Takto vypadají posuvné dveře, které se zasouvají do stěny | Foto: Sapeli

Vybíráte dveře do interiéru? Nabídka je opravdu bohatá. Chcete zcela neprůhledné dveře, anebo částečně či zcela prosklené? Dobře by mohly vypadat dveře z grafoskla, tedy skla potištěného různými motivy. Můžete mít dveře, které vypadají jako ze dřeva. Pak ale pozor, aby dekor na dveřích ladil s ostatními dřevěnými prvky interiéru.

Ale co když máte malý byt a bylo by jednodušší nemít žádné dveře? Je kolem nich totiž potřeba nechat volné místo, aby se mohly pohodlně otevřít. Pokud si kvůli nedostatku prostoru nemůžete dovolit klasické dveře, existuje řešení: posuvné dveře.

Do stísněného prostoru se posuvné dveře opravdu hodí: můžete je odsunout do strany, nepotřebují před sebou žádný prostor, při jejich otevírání nebudete narážet do nábytku.

Nutnost, nebo vítaný doplněk?

Posuvné dveře ale můžete ocenit, i když je váš byt dost velký. Mohou totiž vypadat originálně a zajímavě, v obytných prostorech se příliš často nevyskytují.  Pokud tedy máte rádi neobvyklé prvky, budou pro váš domov posuvné dveře to pravé. Mohou být neprůhledné a napodobovat vzhled dřeva, ale koupíte i celoskleněné dveře, ať už s průhledným či mléčným sklem.

Posuvné dveře se mohou zasouvat do stěny, anebo před ni. Pokud pokaždé, když je otevřete, zmizí ve stěně, můžete mít nábytek přisunutý přímo u zdi. Počítejte ale se stavebními úpravami, které musejí ve zdi vytvořit prostor, kam se dveře budou zasouvat.

Jestliže zvolíte dveře, které se odsunou před stěnu, musíte jim přímo u ní nechat trochu místa a třeba postel tak nemůžete přirazit přímo ke zdi. Na stěně, před kterou se dveře budou předsouvat, by také neměly být obrazy ani vypínače.

 

Právě se děje

Další zprávy