Dřevostavba může vypadat moderně, navíc je úsporná

Andrea Berniová
18. 9. 2012 16:00
Stavba netrvá dlouho a můžete se nastěhovat ihned po dokončení
Dřevostavba může vypadat velmi moderně
Dřevostavba může vypadat velmi moderně | Foto: Nadace Dřevo pro život

Přemýšlíte o koupi stavebního pozemku, nebo jste ho už koupili? Jak by měl vypadat dům, který si na něm postavíte? Klasikou je zděný dům, ať už vícepatrový, anebo bungalov.

Přemýšleli jste ale i o dřevostavbě? Pokud chcete, aby váš dům byl originální, nechte si od architekta navrhnout dům na míru, tedy podle vašich představ. V závislosti na velikosti a typu domu ze dřeva může jeho stavba trvat třeba jen měsíc. Zájem o tento typ staveb stále stoupá kvůli jejich vlastnostem i zajímavému vzhledu.

Můžete se nastěhovat hned

Obzvlášť pokud se zajímáte o životní prostředí, a zároveň nechcete zbytečně platit za topení a elektrickou energii a chcete si tedy postavit pasivní nebo nízkoenergetický dům, je pro vás právě dřevostavba ideálním řešením.

Základem je velmi dobře izolující konstrukce. Zdi přitom nejsou příliš široké a Vám tak v místnostech zbude více volného místa. Velkou výhodou je, že dřevostavba umožňuje prakticky okamžité nastěhování. Není tedy potřeba čekat, až nově postavený dům vyschne a bude obyvatelný, jako je tomu u jiných typů staveb.

Nemusíte se bát, že váš dům ze dřeva bude vypadat jako chalupa na venkově. Domluvte se s architektem na moderním vzhledu.

Nedbalost se nevyplácí

Aby z domu neunikalo teplo, musejí být jeho zdi, okna, dveře, ale i střecha dokonale vzduchotěsné. V domě bude tepleji, pokud bude většina jeho velkých oken obrácena k jihu. V létě je naopak potřeba stínit, aby v domě nebylo vedro.

Pro stavbu domu vybírejte osvědčenou firmu, která dokáže správně a pečlivě odvést svou práci. Stačí malá nedbalost a dům nemusí být zdaleka tak úsporný, jak jste si představovali.

 

Právě se děje

Další zprávy