Dřevěná podlaha je přírodní a také odolná

Andrea Berniová
2. 1. 2013 16:10
Víte, jaké výhody nabízí dřevěná podlaha? Co byste si měli promyslet ještě před tím, než se pro ni rozhodnete?
Dřevěná podlaha je přírodní a má dlouhou životnost
Dřevěná podlaha je přírodní a má dlouhou životnost | Foto: Isifa/Thinkstock

Přemýšlíte o nové podlaze? Ať už stavíte dům, anebo jste se pustli do rozsáhlé rekonstrukce, pravděpodobně už brzy bude nutné zvolit vhodný typ podlahy. Máte z čeho vybírat.

Ujasněte si, co od podlahy požadujete. Má být odolná, praktická, měla by dobře akusticky či tepelně izolovat? Je pro vás nejdůležitější její vzhled, anebo spíš cena? Můžete mít podlahu z vinylu, koženou či korkovou. Nebo byste chtěli keramickou dlažbu? A co třeba dřevěná podlaha?

Pokud chcete podlahu z přírodních materiálů, je pro vás právě ta dřevěná ideální. Našlo byste i jiné druhy podlah, které dokážou dřevo imitovat. Jestli ale máte tento materiál rádi, zvolte raději parkety ze skutečného dřeva.

Chcete dřevěnou mozaiku?

A jaké jsou výhody podlahy ze dřeva? Především v zimě oceníte, že na rozdíl od dlažby nestudí. Také nabízí dlouhou životnost (obzvlášť ta dubová) a je možné ji upravovat.

Dřevěná prkna, ze kterých je podlaha složená, se nabízejí v různých tvarech. Vaše podlaha tedy může vypadat klasicky, ale také je možné nechat si složit zajímavou mozaiku.

Pozor při kombinování dřeva

Můžete vybírat z mnoha druhů a barev dřeva s nezaměnitelnou přírodní texturou. Zvolte takový typ dřeva, který se vám opravdu líbí. Možná si vyberete nějaké z exotických dřev. Jen myslete na to, že ostatní dřevěné prvky interiéru - například nábytek, dveře či nášlapy schodiště - bude nutné sladit s podlahou.

Mnoho různých typů dřeva nemusí vedle sebe vypadat dobře. Proto přemýšlejte, zda bude možné kombinovat zařízení interiéru s vámi vybranou podlahou.

 

 

Právě se děje

Další zprávy