Dřevěná eurookna jsou odolná a dobře tepelně izolují

Andrea Berniová
3. 8. 2012 10:44
Tento typ oken z přírodního materiálu nabízí mnoho výhod, hodí se i do pasivních a nízkoenergetickýh domů

Přemýšlíte o výměně oken? Jde sice o významnou investici, ale nová okna s sebou nesou nesporné výhody. Kromě modernějšího a novějšího vzhledu budou také lépe těsnit. Díky tomu nebude v zimě z vašeho domu zbytečně unikat teplo. Vy ušetříte za vytápění a také pomůžete životnímu prostředí. Oblíbená jsou dnes plastová okna. Ale co zkusit dřevěná eurookna? Seženete je ve stroze moderním, ale i rustikálním designu. Výběr je na vás, řiďte se podle celkového vzhledu domu a podle vlastního vkusu.

Kombinovat není tak snadné

Dřevěná eurookna nabízejí delší životnost v porovnání s plastovými okny. Dřevo je navíc přírodní materiál, na rozdíl od plastu. Pokud se dřevěný rám okna poškodí, dá se opravit.

Dřevo se ale kombinuje hůře než bílý plast. Je potřeba vybrat i interiérové i vchodové dveře, podlahu či nábytek tak, aby se všechny tyto prvky hodily k barvě rámů.

Dvě, nebo tři skla?

Seženete různé typy eurooken. Bývají vybavena izolačním dvojsklem. Typ okna vyberte podle toho, co od něj očekáváte.

Můžete mít nejlevnější variantu a ušetřit. Nebo si připlatíte a získáte okno, které má lepší zvukově izolační vlastnosti a nepustí k vám domů hluk z okolí. Eurookno s trojsklem je vhodné pro nízkoenergetické stavby. Dokáže tedy dobře tepelně izolovat.

Eurookna jsou pevná a tvarově stálá. Jsou opravdu odolná, některé firmy na ně poskytují i desetiletou záruku.

Eurookna jsou vhodná i do pasivních domů

Pokud tedy toužíte po oknech z přírodního materiálu a chcete zajistit, aby se do vašeho domova nedostal hluk ani chlad, jsou eurookna tou správnou volbou. Tento typ oken se hodí do pasivních a nízkoenergetických domů, ale také do bytů.

 

Právě se děje

Další zprávy