Domy budoucnosti, nebo jen podivné pokusy? Posuďte sami

Domy budoucnosti, nebo jen podivné pokusy? Posuďte sami
Greg Lynn má vlastní kancelář v LA, přednáší a vede ateliér, ale také hodně publikuje. V jedné eseji použil termín blob, který dnes patří do běžného architektonického slovníku. BMW Design House, Greg Lynn FORM, Mnichov, 2009.
Jedna z prvních Lynnových realizací digitálně programované a dynamicky modelované architektury z poloviny 90. let  20. století. Korejský presbyteriánský kostel, Greg Lynn FORM, New York, 1999.
Testování nových sofistikovaných výrobních technologií v případě menších individuálních projektů (zde př. rodinný dům s poetickým názvem) znamená nejen aplikaci nových postupů ve stavebnictví, ale i designu. Bloom House, Greg, Lynn FORM, Los Angeles, 2010.
Vnitřek tohoto domu, zvenku se jevící jako poměrně  obyčejná stavba, je zařízen komplexním souborem interiérových a nábytkových prototypů působících naopak velmi lyricky. Bloom House (interiér), Greg, Lynn FORM, Los Angeles, 2010.
Foto: Galerie Jaroslava Fragnera / archiv Greg Lynn
Věra Tůmová
20. 5. 2013 18:00

Architekty, kteří se nebojí ve své tvorbě netradičně experimentovat, čeká v Praze přednáškový maratón v rámci prvního Bienále experimentální architektury. Série 12 hodin přednášek v kině Světozor s názvem Elastické sympozium volně naváže 22. května na první část této iniciativy - výstavu v Galerii Jaroslava Fragnera. Přednášky jsou přístupné odborné i laické veřejnosti. Prohlédněte si práce tří z nich, které můžete už tento týden potkávat v Praze.

 

Právě se děje

Další zprávy