Domácí wellness: relaxujte v pohodlí domova

Andrea Berniová
16. 11. 2012 12:57
Zařiďte si vlastní relaxační centrum přímo u vás doma. Co k tomu budete potřebovat?
Užijte si odpočinku v pohodlí domova
Užijte si odpočinku v pohodlí domova | Foto: Isifa/Thinkstock

Relaxujete rádi? Možná navštěvujete wellness centra. A co si udělat malé relaxační centrum přímo u vás doma? Výhody jsou jasné: soukromí a neomezená dostupnost. Můžete relaxovat v pohodlí domova.

Pro tento účel se nejlépe hodí koupelna. Jestli v ní chcete v klidu odpočívat, měla by být čistá a uklizená. Pokud při každém pohybu hlavy shodíte z okraje vany několik sprchových gelů a šamponů, nejspíš si moc klidu neužijete. Pořiďte si proto raději alespoň jeden kus koupelnového nábytku - třeba skříňku, kam všechny ty lahvičky a obaly schováte. Nebudou vám překážet a hlavně díky tomu bude celá koupelna vypadat uklizeněji. Určitě se vám tak bude odpočívat lépe, než při pohledu na nepořádek. Zapalte si několik svíček, do koupele nasypte sůl a relaxujte.

Udělejte si z koupelny relaxační centrum

Jestli máte v koupelně dost prostoru (a také dost finančních prostředků), můžete jí dopřát několik vylepšení. Co třeba vanu nebo sprchový kout s masážními tryskami? Díky nim bude relaxace dokonalá. Pokud můžete, pořiďte si přímo vířivku. Ta mívá bezhlučný motor, takže vás při odpočinku nebude nic rušit.

Líbilo by se vám odpočívat v sauně? Tak si ji pořiďte. Zkuste třeba infrasaunu - tu můžete mít i v bytě. Příjemně vás zahřeje a nehrozí, že v ní budete dýchat horký a vysušený vzduch.

Pokud ale v koupelně relaxujete neradi a nemáte dost finančních prostředků na to, abyste ji mohli přeměnit na oázu odpočinku, zkuste to jinak. Stačí málo. Zatáhněte žaluzie či rolety, pusťte si relaxační hudbu, zapalte svíčky a třeba i vonné tyčinky, pohodlně se usaďte nebo položte a užívejte si relaxace.

 

Právě se děje

Další zprávy