Domácí dětské hřiště: vaše děti už se nudit nebudou

Andrea Berniová
2. 8. 2012 10:11
Klouzačka, houpačky, pískoviště nebo trampolína. Děti se budou na vlastním hřišti dobře bavit
Dětské hřiště vaše ratolesti zabaví
Dětské hřiště vaše ratolesti zabaví | Foto: eibe.cz

Možná už nevíte, jak své děti zabavit. U všech babiček už byly, na táborech také. Teď možná jen vysedávají u televize, protože všichni jejich kamarádi jsou někde na prázdninách. 

A co jim ze zahrady vytvořit malé dětské hřiště? Pokud máte dostatečně velkou zahradu, můžete ji alespoň smysluplně využít. Děti budou mít dostatek pohybu a stráví alespoň nějaký čas na čerstvém vzduchu.

Později mohou na své „hřiště" pozvat i kamarády a spolužáky. Nejprve ale přemýšlejte o tom, zda mají vaše děti podobný druh zábavy rády a určitě se jich zeptejte, jestli by takové hřiště vůbec chtěly. Po nakoupení a instalování všech jeho součástí bude už pozdě.

Z čeho dětské hřiště vytvořit?

Vybavení pro domácí dětské hřiště vybírejte pečlivě. Vše musí být kvalitní, pevné a nezávadné, aby vašemu dítěti nehrozilo při hraní nebezpečí.

Můžete „hřiště" koupit jako stavebnici a postavit si ho sami. Mívá více částí, třeba skluzavky různých barev a délek či síť na lezení. Nezbytné jsou také houpačky. Zvlášť můžete přikoupit ještě přenosné pískoviště, anebo trampolínu, nejlépe s ochrannou sítí. Čím různorodější činnosti bude hřiště dítěti nabízet, tím déle ho zabaví.

Vašim ratolestem, obzvlášť malým slečnám, by se mohlo líbit také v dětském domku. Ten bývá ze dřeva či plastu, může mít i dveře a okenice a často hýří barvami. Pokud máte na zahradě místa opravdu hodně, můžete dětem pořídit skákací hrad. Seženete i nafukovací vodní skluzavku s bazénkem. Na léto ideální zábava.

Pozor na úrazy

Je ale potřeba dávat na děti neustále pozor. I při hraní na domácím hřišti z kvalitních materiálů jim hrozí zranění, například následkem pádu.

 

Právě se děje

Další zprávy