Dobrá fotografie prodává byt, dejte si na ní záležet

td
9. 1. 2012 1:23
Fotografie u inzerátu musí upoutat, investovaný čas se vrátí v rychlém prodeji
Foto: Reuters

Velkou roli při prodeji nemovitosti hraje její prezentace. Kvalitní a zajímavý inzerát přitáhne mnohem více kupců, než cedule před domem, proto je nutné věnovat mu náležitou pozornost. Polovinou úspěchu jsou potom poutavé a dobře zvolené fotografie interiéru, exteriéru a okolí nabízené nemovitosti. Obraz je pro člověka vždy zajímavější než text. Není nutné být přímo profesionální fotograf, aby vznikly fotografie, které byt či dům snadno a rychle prodají.

Ještě než začnete fotografovat, zkuste se na byt podívat kritickýma očima. Důkladný úklid všech místností je samozřejmostí, vyplatí se však investovat i do drobných zdokonalení celkového vzhledu. Schovejte schnoucí květiny a všechny rušivé elementy, co by mohly kazit záběr. Vpusťte do bytu co nejvíce světla a přizpůsobte tomu i denní dobu, kdy výsledná fotografie vznikne. Při focení okolí domu si záběr přizpůsobíte jen těžko, i zde pomůže pár rad. Pokud se v blízkosti nemovitosti nachází park, či jakákoli zeleň, určitě se ji pokuste zdokumentovat, vítanou fotografií je i pohled z okna bytu.

Nejvhodnějším režimem pro focení interiéru je paradoxně krajina, pokud máte možnost použít širokoúhlý objektiv, určitě po něm sáhněte. Je vhodné nastavit co největší kvalitu fotografie, k lepším výsledkům pomůže také stativ. Pro zvýšení ostrosti slouží vyšší hodnota clony, snažte se fotit bez použití blesku jen za pomoci denního světla. Každá fotografie by se měla zkontrolovat v počítači, aby se předešlo nepříjemným překvapením.

 

 

Právě se děje

Další zprávy