Díky zahradnímu nábytku můžete relaxovat venku

Andrea Berniová
20. 6. 2012 15:58
Vyberte si nábytek na zahradu a odpočívejte na čerstvém vzduchu
Zahradní nábytek vám umožní relaxovat na čerstvém vzduchu
Zahradní nábytek vám umožní relaxovat na čerstvém vzduchu | Foto: Isifa/Thinkstock

Pokud máte dům se zahradou, určitě se neobejdete bez zahradního nábytku. Díky němu se budete na zahradě cítit skoro jako v obývacím pokoji. Proč zůstávat doma, když si můžete užívat čerstvého vzduchu a krásného počasí venku? Právě zahradní nábytek vám nabídne pohodlí, které k odpočinku venku potřebujete.

Obzvlášť na terasu - tedy na pevný povrch - je zahradní nábytek vhodný. Můžete vybírat z různých materiálů i druhů nábytku. Chcete klasický dřevěný? Vypadá velmi přirozeně, ale je potřeba se o něj starat a někdy mu nesvědčí déšť, takže je nutné ho uklízet. Dále je tu nábytek z kovu. U stolu bývá někdy kov kombinovaný se sklem, u židlí zase s látkou.

Můžete se opalovat v křesle

Základem sady zahradního nábytku je určitě stůl. Vyberte dostatečně velký, uvažujte o tom, kolik lidí u něj většinou bude sedět. Stůl můžete doplnit židlemi nebo lavicemi. Ti, kdo se rádi opalují, by mohli ocenit ještě pohodlné polohovací křeslo. Pokud nábytek hodláte umístit na vydlážděnou terasu, je potřeba změřit, zda se tam s rezervou vejde.

Myslete na to, že židle musejí jít pohodlně vysunout - bez toho, aby už byly těsně u okraje terasy.

A co houpací síť nebo gril?

Pokud se chcete na zahradě cítit opravdu pohodlně, poohlédněte se ještě po houpací síti. Můžete ji přivázat ke dvěma stromům s vhodnou vzdáleností, ale také seženete síť s konstrukcí, na kterou se dá upevnit. Víte, že do větších sítí se vejde celá rodina?

Až zahradu vybavíte nábytkem, prozkoumejte ještě nabídku zahradních krbů a grilů. Pohodlné posezení na zahradě ke grilování přímo vybízí.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaký zahradní nábytek bude nejlepší?

 

Právě se děje

Další zprávy