Digestoř odvede páry i pachy a může vypadat moderně

Andrea Berniová
18. 6. 2012 10:51
Digestoře se stávají zajímavým doplňkem kuchyně
I digestoř může vypadat moderně
I digestoř může vypadat moderně | Foto: Aktuálně.cz

Digestoř je důležitou součástí vybavení kuchyně. Odvádí z ní páry a pachy, které vznikají při vaření. Zároveň bývá v digestoři zabudováno i osvětlení. To určitě oceníte - obzvlášť pokud máte kuchyňský kout bez oken.

Digestoř může vzduch odvádět ven z domu, anebo ho jen odfiltruje a vrátí zpět do místnosti. Při odvodu vzduchu ven z domu může být snížen výkon digestoře - to pokud je potrubí příliš dlouhé. A když je potrubí zahnuté, dokáže výkon opravdu výrazně negativně ovlivnit.

Digestoř může kuchyň ozvláštnit

Dříve byly všechny digestoře podobné a často se co nejvíce skrývaly. Moderní design se ale nevyhýbá ani jim, a tak dnes seženete digestoře, které vypadají luxusně a dokážou vkusně doplnit interiér, umocnit moderní a výjimečný styl kuchyně.

Co třeba (v poslední době tolik oblíbená) kombinace skla a oceli? Modernější typy jsou ale dražší než ty klasické. Takovou digestoř ale určitě nebudete muset schovávat a trpět ji v kuchyni jako nutné zlo.

Dnes už se digestoře často umisťují do středu kuchyně, nad samostatnou část kuchyňské linky se sporákem. Díky tomuto „ostrůvku" kousek od klasické kuchyňské linky, která je umístěna u zdi, nabízejí kuchyně mnohem více odkladného prostoru.

Vyklápěcí, ostrůvková, nebo klasická?

Můžete vybírat z různých typů digestoří. Je tu například výsuvná digestoř. Tu vysunete, jen pokud ji zrovna chcete zapnout. Jinak je zasunutá třeba pod horní kuchyňskou skříňkou a vypadá nenápadně.

Podobně funguje vyklápěcí digestoř. Dalším typem je ostrůvková digestoř, která se skvěle hodí k umístění do středu místnosti. A seženete samozřejmě i klasické digestoře.

--------------------------------------------------------------------------------

Zvažujete koupi digestoře?

 

Právě se děje

Další zprávy