Cvičení v klidu a pohodlí? Zařiďte si domácí posilovnu

Andrea Berniová
28. 5. 2012 11:37
Soukromí a příznivější prostředí určitě oceníte
Foto: Miroslav Hrdlička

Pokud máte rádi pohyb a pravidelně sportujete, možná navštěvujete fitness centrum. Ale cvičit mezi více lidmi v možná nepříliš vábném prostředí vás může brzy přestat bavit. Po cvičení buď využijete sprch, které nemusejí vždy poskytovat zrovna dostatek komfortu a soukromí, nebo to raději vydržíte domů a osprchujete se až tam. Proč byste ale museli tohle všechno absolvovat? Proč čekat, až se uvolní zrovna ten cvičící stroj, který potřebujete? Proč se mačkat u skříněk v malé šatně? Zařiďte si svou vlastní posilovnu - přímo u vás doma.

Zrcadla, klimatizace a hudba

Pokud váš dům poskytuje jednu větší místnost, kterou byste právě posilovně mohli věnovat, neváhejte. Na stěny umístěte velká zrcadla, abyste viděli, jestli posilujete správně. Zajistěte dobré odvětrání a nejlépe klimatizaci. Pokud u cvičení rádi posloucháte hudbu, je třeba místnost podle toho vybavit. Už žádná sluchátka, která by vám mohla překážet. Žádná hudba, která vašemu tempu a vkusu nevyhovuje. Tady můžete dělat všechno po svém.

Na strojích můžete cvičit, jak dlouho chcete, nikdo nebude netrpělivě přešlapovat kolem. Ze své domácí posilovny můžete zamířit přímo do sprchy, která je vaše. Víte, kdo se v ní sprchoval spřed vámi, stejně tak víte, kdo před vámi cvičil na vašich strojích. Domácí posilovna je mnohem pohodlnějším a hygieničtějším řešením.

Jakými stroji ji vybavit?

Záleží na prostorových možnostech místnosti a také na vašich finančních možnostech. Určitě si pořiďte rotoped nebo běhací pás, na kterých se před posilováním rozehřejete.  Dále se řiďte podle vlastních preferencí. Asi nejlepším řešením je pořídit si cvičící stroj, který kombinuje více funkcí a můžete tak na něm posilovat víc částí těla. Platí, že celé tělo by mělo být posilováno rovnoměrně - není tedy dobré zaměřit se například jen na ruce jiným částem těla se nevěnovat vůbec.

--------------------------------------------------------------------------------

I posilovna mimo domov může být příjemná.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy