Cihlové pásky dodají vašemu domu originální vzhled

Andrea Berniová
31. 5. 2012 4:02
Díky cihlovým páskům budete mít dům v anglickém stylu
Foto: Aktuálně.cz

Líbí se vám domy v „anglickém" stylu, tedy ty neomítnuté, které vystavují na odiv precizně naskládané a čisté cihly? Jestli plánujete stavět dům, můžete tomuto nápadu přizpůsobit stavbu obvodových zdí hned od počátku.

Pokud ale kupujete již postavený dům a nehodláte ho celý zbourat, dokonalého cihlového vzhledu stěn už nejspíš nedosáhnete - cihly se při sundávání fasády mohou poškodit a možná nejsou zrovna precizně vyrovnané. To ale neznamená, že máte na sen o cihlovém domě zapomenout. Můžete vyzkoušet cihlové pásky. Vypadají důvěryhodně - jako cihlové zdivo. Obložte jimi omítku a váš dům najednou získá zcela jinou podobu.

Cihlové pásky můžete umístit i jinam

Kromě venkovní omítky můžete cihlovými pásky obložit třeba i zeď, která ohraničuje váš pozemek. Je to jednodušší řešení než s velkým důrazem na přesnost stavět skutečnou cihlovou zeď. Není potřeba nic bourat, stačí na již postavenou zídku připevnit pásky. Jsou mrazuvzdorné a nepříliš náročné na údržbu.

Stěna z cihel v obývacím pokoji?

Cihlové obkladové pásky ale můžete použít i v interiéru. Pokud například v obývacím pokoji vytvoříte jednu stěnu jako z cihel, určitě bude vypadat mnohem moderněji - pokud tomu přizpůsobíte nábytek a doplňky. A není potřeba stavět pravou zeď z cihel, která by zabrala místo a jejíž stavba by určitě nebyla tak jednoduchá jako aplikace cihlových pásků. Můžete těmito pásky obložit třeba také krb.

A jak se pásky připevňují? Pomocí flexibilního lepidla - na omítku nebo i na zateplovací systém a samozřejmě na stěny v interiéru. Vyplatí se pásky umístěné uvnitř domu impregnovat, déle pak vydrží a nebudou z nich opadávat na podlahu drobné částečky.

--------------------------------------------------------------------------------

Jak na úpravu fasády?

 

Právě se děje

Další zprávy