Chcete luxusní lednici? Zkuste americkou

Andrea Berniová
2. 11. 2012 13:50
Do americké lednice se vejde opravdu hodně jídla. Navíc dokáže vyrábět kostky ledu, anebo drcený led
Americká chladnička je prostorná
Americká chladnička je prostorná | Foto: mall.cz

Máte doma klasickou bílou chladničku a rádi byste si pořídili nějakou s trochu modernějším vzhledem? Pokud máte v kuchyni dostatek prostoru, zkuste americkou lednici. To je ta, kterou jste pravděpodobně často vídali v amerických seriálech. Je dvoukřídlá, přičemž se za prvními dveřmi může skrývat mrazák, za druhými klasická lednička. Seženete ale i americkou lednici, jejíž obě části pouze chladí.

Největší výhodou americké chladničky je pravděpodobně její moderní vzhled a také prostornost. Některé ledničky navíc obsahují i výrobník ledu, takže stiskem jediné páčky si můžete dopřát tolik kostek ledu, kolik jen chcete. Pokročilou funkcí může být také drcení ledu. To vše nabízí výklenek ve dveřích lednice.

Americká lednice potřebuje víc prostoru

Ještě než si americkou lednici pořídíte, nezapomeňte na to, že má větší rozměry než ta klasická, navíc k otevření dveří potřebuje prostor na obou stranách. Proto není příliš rozumné přisunout ji bokem ke zdi.

Americké chladničky samozřejmě mohou být úsporné, stejně jako klasické lednice. U těch amerických někdy najdete zvenčí ve dveřích jakousi výklopnou poličku. Díky ní se dostanete k nápojům postaveným v policích ve dveřích lednice, aniž byste je museli zcela otevřít. Vzduch uvnitř lednice se tak zbytečně neohřívá a spotřeba elektrické energie je pak nižší.

Jak bude vaše lednice vypadat?

Seženete různé typy amerických lednic. Některé jsou tvořeny dvoukřídlými dveřmi od shora až dolů, jiné mají pod dveřmi lednice ještě jeden nebo dva šuplíky. Klasikou jsou americké lednice ve stříbrné barvě.

Americké lednice se většinou hodí spíše do moderně zařízených kuchyní. Pokud ale máte pocit, že vaší kuchyni nesluší ani klasická lednice a už nevíte, jakou jinou vybrat, zkuste tu vestavěnou. Bude vypadat jako obyčejná skříňka přesně ve stylu vaší kuchyně.

 

Právě se děje

Další zprávy