Chcete kvalitní a odolný nábytek? Dřevěný masiv vede

Andrea Berniová
29. 5. 2012 9:34
Odolnost dřeva a jeho přirozený vzhled určitě oceníte
Nábytek ze dřeva je odolný
Nábytek ze dřeva je odolný | Foto: Vojtěch Marek

Pokud toužíte po kvalitním nábytku, který vám vydrží opravdu dlouho, poohlédněte se po tom, který je vyrobený z dřevěného masivu. Je znatelnější investicí než třeba ten z lamina. Víte ale, že kupujete kvalitu, nábytek z odolného přírodního materiálu, který vydrží opravu dlouho.

Nabídka dřevěného nábytku rozhodně není nedostačující. Seženete stůl, židle, skříňky, postele i skříně. Dřevěný nábytek není náročný na údržbu a na rozdíl od jiných typů se při poškození dá dobře opravit.

Každý kus je originál, výhodou je odolnost

Nábytek z masivu je opravdu odolný, navíc víte, že máte skříň či stůl opravdu ze dřeva. Výhodou je, že každý kus nábytku je vlastně originál. Struktura dřeva nemůže být stále stejná, na různých místech se liší.

Pokud tedy máte rádi opravdu přírodní a odolný materiál a také originalitu a sériově vyráběný nábytek, který se nachází v každé druhé domácnosti, rozhodně nechcete, bude pro vás pravděpodobně nábytek z masivu jasnou volbou. Obzvlášť pokud jste ochotní do kvalitního vybavení investovat.

Výroba téměř nezatěžuje životní prostředí

Výroba dřevěného nábytku má minimální dopad na životní prostředí. A protože se jedná o přírodní materiál, ani poté, co doslouží, nezatíží životní prostředí tolik jako nábytek z umělých materiálů.

Dřevo je prodyšné a dobře akumuluje teplo. Můžete si vybrat nábytek vyrobený ze dřeva, které pochází z obnovitelných českých lesů. Vzhled dřevěného nábytku oceníte obzvlášť na chatách či chalupách, kam se moderně vypadající nábytek z umělých materiálů většinou příliš nehodí. Dřevěný nábytek dokáže navodit atmosféru dob již dávno minulých.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaký nábytek preferujete?

 

Právě se děje

Další zprávy