Český multimilionář prodává hotel na ostrově Bora Bora

Ekonomika Petr Kučera Ekonomika, Petr Kučera
22. 4. 2013 16:16
Hotel vznikl za peníze z prodeje továrny na dětské pleny Zisoft-Bobi
Foto: http://salehotel.borabora.net/BoraBora.html

Praha - Za zhruba 116 milionů korun je na prodej hotel Eden Beach na ostrově Bora Bora. Jde o jediný hotel s českými vlastníky ve Francouzské Polynésii. Na neobvyklou nemovitost na tuzemském realitním trhu upozornil server iDnes.cz.

Hotel vlastní Dana a Vladislav Židkovi. Resort postavili v roce 2000 za peníze, které Vladislav Židek utržil z prodeje továrny na dětské pleny Zisoft-Bobi, píše server.

Na prodej je celkem 37 tisíc metrů čtverečních pozemku včetně dvou soukromých pláží (jedna do oceánu, druhá do laguny), restaurace, šestnáct bungalovů, technické zázemí, kuchyň, dům majitele, vodní zdroj či solární elektrárna.

Z požadované ceny 5,9 milionu amerických dolarů by měl zájemce uhradit čtvrtinu při podpisu smlouvy, zbytek může ve splátkách do dvou let.

Majitelé podle iDnes.cz vysvětlují prodej tím, že po deseti letech stálého provozu chybí peníze na nezbytnou modernizaci, aby hotel opět přitáhl cílovou klientelu. Před několika lety jim při návštěvě Česka vážně onemocněla dcera, kvůli náročné léčbě museli v Česku delší dobu zůstat a hotel neměli plně pod kontrolou.

"Hotel jinak vydělává, jen potřebuje novou tvář," vysvětlila serveru Dana Židek, která případným novým majitelům nabízí i pomoc s provozem hotelu a vyřizováním všech formalit nutných pro převod hotelu. Sama chce dál v Polynésii zůstat, Vladislav Židek rozjel mezitím ještě vlastní internetový obchod na výkup zlata.

Na ostrově žije zhruba šest tisíc lidí, má stabilní tropické počasí s celoročními teplotami kolem třiceti stupňů Celsia.

 

Právě se děje

Další zprávy