Cenu Brownfield roku 2010 získala Strojírna Oslavany

Ingrid Špátová
10. 11. 2011 6:39
Brownfieldem roku 2010 je Strojírna Oslavany, která za přebudování bývalého rosicko-oslavanského dolu na vzdělávací centrum
Foto: Aktuálně.cz

V minulém roce přebudovala Strojírna Oslavany bývalý rosicko-oslavanský důl Kukla na moderní centrum pro vzdělávání lidských zdrojů v sektoru průmyslu, podnikání a služeb.

V Jihomoravském kraji tak vytvořila sto šedesát jedna nových pracovních míst. Na rekonstrukci areálu o rozloze téměř pět a půl hektaru jí poskytl prostředky Operační program Podnikání a inovace. Za úspěšnou regeneraci brownfieldu získala společnost vítězství v kategorii Brownfield roku v rámci soutěže Podnikatelská nemovitost roku 2010.

Na stříbrné příčce se umístila Venkovská průmyslová zóna Třanovice s rozlohou dvacet devět hektarů. V současnosti je plochy využívána desítkou firem, které zde mají vlastní objekty. Během deseti let vytvořila zóna přes čtyři sta pracovních míst.

Bronz získalo Centrum informačních technologií a aplikované informatiky Slavičín. Objekt bývalých Vlárenských strojíren nyní finguje jako centrum se statutem vědecko-technického parku a centra pro transfer technologií v Průmyslovém areálu Slavičín, které vzniklo z finanční podporou Evropské unie.

 

Právě se děje

Další zprávy