Budova Filadelfie získala ocenění pro zelené budovy

td
13. 1. 2012 11:01
Administrativí budova Filadelfie se zařadila mezi pět budov s certifikátem BREEM v Česku
Foto: Aktuálně.cz

Moderní administrativní budova Filadelfie na Praze 4 získala prestižní certifikát BREEM In Use udělovaný ekologicky koncipovaným stavbám. Filadelfie byla oceněna klasifikací „GOOD", a to v obou hodnocených kategoriích. Do budovy dokončené roku 2010 se nedávno nastěhovala UniCredit Bank Czech Republic. FILADELFIE patří české developerské společnosti Passerinvest Group a je nejmladší budovou v rámci areálu BB Centra v pražské Michli.

Metoda certifikace BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) pochází z Velké Británie a zahrnuje hodnocení spotřeby zdrojů, odpadů a energie, environmentálního zatížení, vlivu na faunu a flóru a na lidské životní podmínky. „Certifikát zaručující šetrnost budovy se pomalu stává samozřejmostí. Nevyžaduje to jen trend či odborná veřejnost, ale stále častěji to chtějí sami nájemci," vysvětluje situaci Jaroslav Spozdil, člen představenstva společnosti Passerinvest Group.

Filadelfia se tak zařadila k pěti objektům v České republice, které získaly unikátní ocenění. Stejným ohodnocením se může chlubit pouze komplex kanceláří Zlatý Anděl na Praze 5. Administrativní budova Filadelfia se sedmnácti nadzemními a šesti podzemními patry pochází s architektonické kanceláře DaM a patří mezi nejmodernější stavby v České republice.

 

Právě se děje

Další zprávy