Bez sekačky se na zahradě neobejdete. Kterou vybrat?

Andrea Berniová
4. 7. 2012 13:11
Sekejte trávník na zahradě pravidelně, bude připomínat hustý zelený koberec
Sekačka pomůže s udržováním vašeho trávníku
Sekačka pomůže s udržováním vašeho trávníku | Foto: Mountfield

O trávník je potřeba se dobře starat. Nezapomínejte ho hnojit a také pravidelně zavlažovat. Pokud odjíždíte na dovolenou a nikdo nemůže zahradu zalévat místo vás, pomůže vám automatické zavlažování. Zavlažovací hodiny zajistí, aby se voda spustila sama. Díky obdélníkovým nebo rotačním zavlažovačům se pak voda dostane do všech částí vaší zahrady. Velmi důležité ale je trávník pravidelně sekat.

Pokud totiž necháte trávu vyrůst příliš, začne řídnout. Sekačka je proto nepostradatelným pomocníkem při udržování dobře vypadajícího trávníku.

Sekačka, která pracuje za vás

Pokud odjíždíte na dovolenou na delší dobu, kromě automatického zavlažování jistě uvítáte i automatickou sekačku. Ta dokáže trávník posekat sama. Stačí jen nastavit den a hodinu, kdy se má spustit. Ale automatickou sekačku oceníte i tehdy, když nikam nejedete, jen vás sekání trávy nebaví nebo na něj nemáte čas. Možná jste ale zastáncem klasičtějších způsobů a sekačku raději řídíte sami.

V tom případě máte na výběr z několika typů. Pokud vybíráte novou sekačku, je důležité vzít v úvahu rozlohu zahrady a také to, jak často ji budete sekat.

Eelektrická, bezinová nebo mechanická?

Chcete elektrickou sekačku? Nebo vás nebaví tahat se s kabelem a raději byste tu na benzinový pohon? Na malý pozemek ale může stačit mechanická vřetenová sekačka. Pokud vám záleží na vzhledu a kvalitě trávníku, je právě vřetenová sekačka tou správnou volbou. Nenarušuje totiž tolik travní stébla.

Můžete mít i elektrickou vřetenovou sekačku. Pro sekání zahrady opravdu velkých rozměrů může být efektivnější pořízení traktůrku.

 

Právě se děje

Další zprávy