Beton, sklo a bambus patří do moderního bytu

td
23. 12. 2011 16:00
Udělejte ze svého bytu výjimečný prostor a nechte vyniknout nezvyklou krásu skla či betonu
V umělém světě města sníme o přírodě alespoň posezením v křesle výtvarné skupiny Protiklady.
V umělém světě města sníme o přírodě alespoň posezením v křesle výtvarné skupiny Protiklady. | Foto: Aktuálně.cz, Eva del Risco Koupová

Moderní bytová architektura je postavena na originálních nápadech a neobvyklých řešeních. Součástí aktuálních trendů je i experimentování s neobvyklými materiály a jejich začlenění do obytných prostor. V českých domácnostech se tak konečně začínají objevovat i jiné motivy než jen dřevotříska, lino a dřevo. Do popředí se dostává jak efektní sklo, tak i přírodní bambus či majestátní beton.

Sklo má v interiéru své pevné místo odnepaměti, lze ho však použít i jinak než ve vitrínách skříněk. Na výsluní se opět dostávají luxfery, které lákají zejména skvělou pevností, tepelnou izolací a skvělou světelnou propustností. Hodí se pro stavbu příček, sprchových koutů i kuchyňských linek. Prostor působivě rozdělí také stěna z matného bezpečnostního skla, lesklý povrch dominuje koupelnovým skleněným obkladům.

I když byl beton vždy spojován se socialismem, dnes se k němu bytoví architekti opět vrací. Díky pevnosti a univerzálnosti nachází své uplatnění při stavbě schodišť, polic, ale například i koupelen. Beton je totiž ideální jako doplňkový materiál, vedle něj výborně vynikne výraznější materiál jako dřevo či kov.

V ratanu a bambusu se skrývá kouzlo přírody a klidu. Na rozdíl od betonu a skla podporují hřejivou atmosféru bytu, ale hodí se i do moderních interiérů. Častým doplňkem ratanu bývají polštáře a podušky, jež evokují exotický vzhled nábytku, který potěší odolností a originálním zpracováním.

 

 

Právě se děje

Další zprávy