Bazénový vysavač odstraní nečistoty ze dna i ze stěn

Andrea Berniová
31. 7. 2012 9:20
Který typ bazénového vysavače pro vás bude nejlepší?
Bazénový vysavač si poradí s nečistotami v bazénu
Bazénový vysavač si poradí s nečistotami v bazénu | Foto: Isifa/Thinkstock

Snažíte se vodu v bazénu správně udržovat, používáte bazénovou chemii a také pravidelně zapínáte filtraci. Bazén poctivě přikrýváte plachtou, případně zavíráte bazénové zastřešení. Přesto se na dně hromadí zrnka písku a další nečistoty. Jak se jich zbavit?

Zkuste bazénový vysavač. Ten odstraní nečistoty ze dna bazénu, ale i z jeho stěn. Je tak oceňovaným pomocníkem v souboji s nečistotami v bazénu.

Automatický, poloautomatický, nebo mechanický vysavač?

Bazénové vysavače si poradí právě s nečistotami usazenými u dna a také na stěnách, na které je filtrace krátká. Abyste vysavač mohli používat, musíte mít pískovou filtraci. Na ni přes skimmer napojíte hadici vysavače.

Můžete si vybrat ze tří typů bazénových vysavačů: automatické, poloautomatické a ruční.

U ručních, tedy mechanických vysavačů se musíte spolehnout jen na svou vlastní zručnost. Druhý konec hadice vysavače, tedy vysávací hlavu, totiž budete ovládat jen pomocí teleskopické tyče.

Poloautomatický vysavač už si vystačí bez vás. Čistí dno tak, že po něm „skáče".

S automatickým vysavačem si pak vůbec nemusíte dělat starosti (kromě čištění jeho filtru), nevyžaduje žádnou obsluhu. Je ale také bezkonkurenčně nejdražší. Tento typ vysavače si dokáže bazén změřit a následně sám vyčistí nejen dno, ale i stěny.

Nenoste do bazénu nečistoty

Nečistoty se u dna nebudou hromadit tak rychle, pokud je tam nebudete sami nosit. Vždy před vstupem od bazénu je nutné opláchnout si chodidla ve vaničce před ním. Obzvlášť pokud po zahradě chodíte bosi. Nafukovací hračky nebo třeba lehátko by také měly být čisté, pokud je berete do bazénu.

 

Právě se děje

Další zprávy