Bazénové zastřešení zajistí teplou vodu bez nečistot

Andrea Berniová
23. 5. 2013 15:30
Díky zastřešení se můžete koupat od dubna do listopadu. Voda je mnohem teplejší
Díky zastřešení bazénu bude mít voda příjemnou teplotu
Díky zastřešení bazénu bude mít voda příjemnou teplotu | Foto: Isifa/Thinkstock

Málokdo si dovede představit léto bez koupání. Nejlepší je mít na zahradě vlastní bazén. Je stále k dispozici, je blízko a za vstup do něj se neplatí. Bazén může být nadzemní, anebo zapuštěný. Ani jeden z nich se neobejde bez filtrace.

Ale co když je voda příliš studená? To se dá vyřešit například díky solárnímu ohřevu. Další možností je bazénové zastřešení.

Zastřešení je potřeba vybírat především podle typu a velikosti bazénu. Konstrukce zastřešení může mít různou výšku. Je pod ním tak možné pohodlně plavat, nebo například hrát míčové hry. Pod zastřešením se déle drží teplo, umožní tedy koupání i při chladnějším počasí. Bazénové zastřešení většinou bývá z polykarbonátu. Konstrukce je hliníková.

Voda bude o několik stupňů teplejší

Hlavní výhodou, kterou s sebou zastřešení přináší, je prodloužení sezony koupání - pro otužilce klidně od dubna až do listopadu. Teplota vody může být o 5 až 10 stupňů vyšší, než by tomu bylo za normálních okolností.

Vstup do bazénového zastřešení bývá zamykatelný. Zastřešení tak lépe než plachta zabezpečí, aby se k bazénu nedostalo malé dítě.

Zastřešení nahradí bazénovou plachtu

Díky zastřešení se do vody nedostanou téměř žádné nečistoty. Když se zastřešení otevře, anebo celé odsune a na hladinu se dostanou listy či hmyz, dají se jednoduše odstranit pomocí síťky. S nečistotami na dně a na stěnách bazénu si zase poradí bazénový vysavač.

Bazénové zastřešení, to není levná záležitost. Ušetříte ale za ohřev vody i za bazénovou chemii, které bude potřeba méně. Navíc se můžete koupat víc měsíců v roce, a to i v chladném počasí.

 

Právě se děje

Další zprávy