Automatické zavlažování se o zahradu postará za vás

Andrea Berniová
17. 7. 2012 8:31
Zahrada bude mít dost vody i bez vaší pomoci. Ani nemusíte být doma
Zalévat sami už nemusíte, můžete odpočívat
Zalévat sami už nemusíte, můžete odpočívat | Foto: Isifa/Thinkstock

Jak zaléváte zahradu? Obcházíte ji s hadicí v ruce a snažíte se pokropit rovnoměrně všechna její zákoutí, každý kousek trávníku? Možná už vás ale nebaví tahat za sebou hadici po celé zahradě. Nebo plánujete odjet na dovolenou a nevíte, kdo by vám trávník a záhony zaléval.

Případně vás každodenní zalévání prostě nebaví a nemáte na něj čas. Ale pokud zrovna neprší, vaše zahrada další vodu potřebuje, obzvlášť pak trávník. Jak to vyřešit?

Přemýšlejte o automatickém zavlažování. To může být fungovat díky potrubním rozvodům pod hlínou. Na povrchu jsou jen nepříliš viditelné trysky, které se nacházejí v úrovni povrchu zahrady, nijak nepřečnívají a nejsou skoro vidět. Když ale zavlažování zapnete, trysky se vysunou a dokonale zahradu zalévají.

Zahrada bude zavlažována rovnoměrně

Firma, která zavlažování instaluje, by měla trysky nastavit tak, aby vodu rozprašovaly každá určitým směrem. Nestane se tak, že by část zahrady byla téměř zatopená a na jiném místě zmíraly vysušené rostliny.

Automatické zavlažování navíc nabízí možnost časování. To se hodí právě pro případ, kdy jste na dovolené nebo v práci. Nebo pokud prostě nechcete na zalévání myslet.

Pro každého, kdo na zalévání nemá čas

Jen je třeba vědět, kdy se zavlažování spustí. Pokud byste zrovna v tu chvíli například odpočívali na zahradě, mohlo by vás potkat nečekané osvěžení.

Automatické zavlažování je řízeno centrální jednotkou. S její pomocí trysky zapínáte a také zde můžete nastavit, kdy se má zavlažování samo spouštět. Pokud býváte často mimo domov nebo na zalévání nemáte čas, je pro vás automatické zavlažování ideální.

 

Právě se děje

Další zprávy