Arkos Forum se bude věnovat udržitelným renovacím

Andrea Berniová
6. 4. 2012 6:28
Navštivte 10. a 11. dubna přednášky a začínající výstavu o architektuře
Foto: Tereza Kozlová

Praha - Na druhý ročník mezinárodní architektonické přehlídky Arkos Forum přijedou do Prahy světoznámí architekti. Budou diskutovat a také prezentovat projekty udržitelné architektury. Letos je totiž Arkos Forum věnováno právě udržitelným renovacím. Zjistíte tak například něco o budovách, které vyprodukují více energie, než samy spotřebují, nebo že existují celé ekologické čtvrti.

Arkos Forum se uskuteční 10. a 11. dubna se v Praze a představí i nové pracovní metody, technologie a stavební systémy, které se realizují po celém světě. Návštěvníci si na výstavě, hlavní přednášce a během tzv. Studijního dne prohlédnou projekty udržitelné architektury a renovací. Akce se snaží dokázat, že renovaci stávajících budov je možné provést v souladu s principy udržitelného rozvoje. Prezentace budou tlumočeny do češtiny. Veškeré akce jsou pro veřejnost zdarma.

Prohlédněte si výstavu

V úterý 10. dubna začíná v Paláci Křižík v Praze 5 výstava Ekologické bydlení - Jaká architektura pro udržitelná města? Výstava bude otevřena denně od 10 do 19 hodin, a to až do 10. června. V úterý také můžete navštívit přednášku architekta a urbanisty Philippa Madeca o ekologickém dopadu budov, kultuře a udržitelném developmentu, a to od 18 hodin v Cinestar Anděl, v sále číslo 10. Přednáška bude tlumočena z francouzštiny do češtiny a angličtiny a je zdarma. Jen kvůli omezené kapacitě je potřeba si místo rezervovat na adrese: [email protected].

Přednášky budou informovat o udržitelné renovaci

Ve středu pak začne Studijní den, který se bude konat v Centru současného umění DOX. Na programu jsou přednášky o udržitelné renovaci, renovaci původního bydlení nebo o potenciálu průmyslové architektury. Můžete si poslechnout i přednášku o renovaci sociálního bydlení nebo revitalizaci udržitelného města. Budou přednášet i architekti opavského společenského centra Breda & Weinstein.

Cizojazyčné přednášky budou opět simultánně tlumočeny. I na přednášky během Studijního dne je vstup zdarma, rezervace je ale opět nutná, tentokrát na adrese: [email protected].

 

Právě se děje

Další zprávy