Alarm není přežitek, ale snadná cesta k bezpečí

td
17. 1. 2012 1:28
Kvalitní bezpečnostní systém poskytne pocit bezpečí i ochranu vašeho majetku

Po dokončení stavby a zařizování nového rodinného domu či bytu se každý těší, až konečně přijde chvíle na odpočinek. Nevyplatí se ale poddat se euforii z konce zařizování, je totiž třeba ještě celý objekt bezpečně zajistit proti krádeži či poškození. Kvalitní alarm může zachránit mnohem více, než jen rozbité okno, investice do bezpečnostního systému se proto rozhodně vyplatí. Předejděte situaci, kdy byste alarm kupovali až jako reakci na násilné vloupání do nemovitosti.

Bezpečnostní alarmy už dávno nejsou jen výsadou luxusních rezidencí, kriminalita v České republice roste a drobné krádeže i vloupání jsou čím dál tím častější. Proto je nutné postarat se o ochranu novostaveb i starších rodinných domů a bytů. Moderní zařízení už nefungují na principu vyvolání poplachu, místo toho při narušení systému program odešle textovou zprávu majiteli na zadané telefonní číslo, stejnou zprávu často dostane i bezpečnostní agentura. Důležitý je také fakt, že pojišťovny při vzniklé škodě často zohledňují i přítomnost alarmu v domě.

Ať už hledáte moderní bezdrátový, nebo drátový alarm propojený kabely, při výběru zařízení se hodí sledovat několik parametrů. Výhodou je prodloužená záruka kolem tří let, méně kvalitní alarmy totiž bývají značně poruchové. Rozmyslete si, zda chcete zabezpečit pouze jedno z pater, nebo každou místnost v domě. Žádoucí je totiž umístění pohybového čidla do každého pokoje.

 

Právě se děje

Další zprávy