Benzin a nafta stojí téměř o korunu víc než před měsícem

ČTK ČTK
19. 12. 2013 11:48
Ceny pohonných hmot v České republice už pátý týden v řadě stoupají.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Thinkstock

Praha - Ceny pohonných hmot v České republice už pátý týden v řadě stoupají, tempo růstu ale v posledním týdnu zvolnilo. Benzin podražil o haléř na 36,15 koruny za litr a nafta o tři haléře na 36,26 koruny za litr. Vyplývá to z aktuálních údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

Po měsíci zdražování tak motoristé platí za litr benzinu či nafty téměř o 80 haléřů více než v polovině listopadu. Zdražování předcházely intervence České národní banky, které skokově oslabily českou měnu.

V uplynulém týdnu ceny pohonných hmot rostly ve většině krajů, nejcitelněji v Královéhradeckém kraji. Levnější pohonné hmoty nabízely například pumpy v hlavním městě či v Plzeňském kraji.

I přes zlevnění jsou pražské pumpy nadále nejdražší, ceny pohonných hmot v metropoli dokonce překračují 37 korun za litr. Nejlevnější benzin nabízejí čerpací stanice v Jihočeském kraji, kde za něj řidiči aktuálně platí v průměru 35,70 koruny za litr. Nafta vyjde nejlevněji v Ústeckém kraji, a to na 35,86 koruny za litr.

Fotogalerie: Dvacet nejúspornějších aut v Česku

 

Právě se děje

Další zprávy