Co udělá s jedním oborem nedostatek lidí. Benefity v automobilkách už vyvolávají úžas

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
Aktualizováno 23. 11. 2019 13:07
Nabídka benefitů se poslední roky rozšířila napříč obory. Firmy jimi lákají uchazeče, o které se perou na trhu práce. Jsou však odvětví, ve kterých se zaměstnancům díky výhodám daří obzvláště dobře. Vedle IT, farmacie a center sdílených služeb je to automobilový průmysl. Oslovili jsme tři české továrny a jednu slovenskou, abychom porovnali, jaké odměny zaměstnancům rozdávají.
Elektronická stravenka Ticket Restaurant společnosti Edenred
Elektronická stravenka Ticket Restaurant společnosti Edenred | Foto: Edenred

Hodně benefitů, málo uchazečů o práci

Notoricky nabízené stravenky, týden dovolené navíc či služební auto doplnily v Česku poslední roky spousty dalších benefitů - sick days, bridge days, příspěvky na volnočasové aktivity, zdravou stravu, na nákup knih a dalšího zboží.

I tak ale podle nedávného průzkumu společnosti Up ČR není 60 % zaměstnanců s nabízenými benefity spokojeno. Respektive 36 % respondentům se nabízené benefity nehodí a dalších 25 % lidí nedostává vůbec žádné. Přitom vhodně zvolené odměny mohou být jednou z cest, jak si v době minimální nezaměstnanosti udržet důležité lidi.

  • Nejvíce benefitů lze logicky najít v oborech, které mají s hledáním zaměstnanců největší potíže. Tedy u firem v IT oblasti, farmaceutickém průmyslu, v centrech sdílených služeb a v automobilovém průmyslu. 

A právě posledně jmenovaný obor zaměstnává v Česku i na Slovensku nejvíce lidí. Zeptali jsme se tedy ve třech českých továrnách na výrobu automobilů a jedné slovenské, jaké jsou jejich mzdy a benefity na dělnických pozicích. Délka tohoto seznamu překvapí i zkušené personalisty, u lidí z vysokoškolským vzdělání z jiných oborů pak může budit kromě úžasu i jiné, možná nepříjemnější pocity.

 

Právě se děje

Další zprávy