Baumax se vrací. Nový polský majitel láká na slavnostní otevření většiny prodejen

Pavla Adamcová Pavla Adamcová
18. 2. 2016 12:04
Pobočky ve Frýdku-Místku, Olomouci, Ostravě - Mariánských Horách a ve Znojmě čeká slavnostní otevření v sobotu 20. února. Týden nato se otevřou prodejny v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Kladně, Mladé Boleslavi, Pardubicích a v Táboře. 5. března mohou zákazníci začít nakupovat také v Chomutově, Mostě, Karlových Varech, pražských Stodůlkách a Letňanech a v Ústí nad Labem. Přesné datum otevření zatím nemají pouze prodejny v pražské Michli a v Plzni.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ČTK

Praha - Naprostá většina "staronových" prodejen Baumax se zákazníkům otevře nejpozději na začátku března. Uvedla to na svých internetových stránkách společnost BM Česko, která nyní v Česku hobbymarkety Baumax provozuje.

Přesné datum otevření zatím nemají pouze prodejny v pražské Michli a v Plzni.

Pobočka ve Frýdku-Místku má pro zákazníky otevírat již dnes, slavnostní otevření ji pak čeká v sobotu. Stejně tak se 20. února slavnostně otevřou prodejny v Olomouci, Ostravě - Mariánských Horách a ve Znojmě.

Týden nato se otevřou prodejny v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Kladně, Mladé Boleslavi, Pardubicích a v Táboře. 5. března mohou zákazníci začít nakupovat také v Chomutově, Mostě, Karlových Varech, pražských Stodůlkách a Letňanech a také v Ústí nad Labem.

Celkem 18 prodejen Baumax v České republice loni převzala polská společnost Merkury Market. Ta loni sdělila, že bude obchody zatím nadále provozovat pod značkou rakouského řetězce. Zda to bude natrvalo, či dočasně, ale neupřesnila. Na začátku letošního roku probíhalo naskladňování obchodů.

Provozovatel BM Česko nedávno uvedl, že pro zákazníky bude změna vlastníka sítě hobbymarketů znamenat rozšíření nabídky zboží, lepší obsluhu a nižší ceny. Blíže ovšem nabídku ani služby nespecifikoval.

Baumax na svém webu avizuje také brzké spuštění e-shopu. Zájemce o online nákup zatím stále přesměrovává na e-shop merkurymarket.cz, na první pohled jen rychlé kopie polského obchodu, respektive její slovenské verze.

Baumax v minulosti v Česku provozoval celkem 24 prodejen a byl pět let za sebou ve ztrátě, v roce 2014 ji prohloubil na 562 milionů korun.

Odchod z trhu potvrdil v polovině loňského roku, prodejny uzavřel ke konci listopadu.

Čtyři prodejny bývalého Baumaxu vlastní konkurenční řetězec OBI. Nad osudem zbývajících dvou - v Ostravě Zábřehu a Liberci - visí otazník. OBI ani Merkury Market je totiž nepřevzaly.

Co vás zaujalo v Baumaxu pod novým polským majitelem? Zajímají nás vaše postřehy! Posílejte nám je na [email protected].

 

Právě se děje

Další zprávy