Barbie by jako reálná žena nepřežila. Figurka slaví 60 let lemovaných kultem i úlety

Ekonomika Ekonomika
7. 3. 2019 17:17
Těhotná Barbie, Barbie bez vlasů pro dívky s rakovinou, Barbie v hidžábu. Kultovní panenka slaví šedesáté narozeniny. Za dobu své kariéry musela čelit kritice z mnoha stran. Kromě sociálního postavení a etnických otázek však lidem nejvíce vadily zejména její štíhlé proporce a s tím související riziko nastavování nezdravých trendů mezi dětmi.
Foto: Rehabs.com

Barbie by nepřežila

Barbie se však stala i terčem kritiky. Lidem na hračce vadily zejména její štíhlé proporce. Míry realistické Barbie by podle portálu Rehabs.com, který se specializuje na problematiku závislostí včetně anorexie a bulimie, jsou neslučitelné se životem. Panenka by v reálu byla útlá v pase tak, že by se jí tam vešla jen poloviční játra a pouze část střev. Při nízké váze 49 kg a výšce 173 cm by Barbie navíc z největší pravděpodobností nebyla schopná mít děti.

Problémy by skutečné Barbie nezpůsobovaly jen vnitřnosti. Podle expertů její tělo dokonce kvůli ultratenkým kotníkům není uzpůsobené ani k normální chůzi po dvou nohách. Při chůzi po čtyřech by si ovšem Barbie podle všeho zlámala svá tenká zápěstí. Její krk je dvakrát delší a tenčí než krk průměrné ženy. Musel by navíc nést abnormálně velkou hlavu.

 

Právě se děje

Další zprávy