Babišův investiční partner Janov sází na zvířata. Koupil e-shop SpokojenyPes.cz

ČTK ČTK
2. 3. 2020 11:52
Investor Jozef Janov, který je řídícím partnerem fondu Hartenberg ze svěřenského fondu Andreje Babiše, koupil podíl v internetovém obchodě SpokojenyPes.cz.
Zívání, pes, ilustrační foto
Zívání, pes, ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Obchod posuzoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Jozef Janov řekl, že jde o soukromou investici a že ve firmě získal 51 procent.

"Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů Jozef Janov a SpokojenyPes.cz. Úřad ve svém rozhodnutí konstatoval, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí již nabylo právní moci," uvedl úřad. Dodal, že Janov získal nad společností společnou kontrolu s další fyzickou osobou.

SpokojenyPes.cz je internetový obchod s krmivem a chovatelskými potřebami, který v loňském roce dosáhl obratu 400 milionů korun.

"Je tam tým super lidí, známe se víc než rok, přece jen tohle není transakce, která by se připravila přes noc. Dosud tam byli tři společníci, Soňa a Tomáš Fialkovi a Honza Svoboda, já jsem se stal čtvrtým společníkem," řekl ČTK Janov.

Firma podle něj roste dvouciferným tempem každý rok, expanduje na Slovensko.

Jozef Janov působil do roku 2013 ve skupině Penta, kde začínal. Od té doby je řídícím partnerem holdingu Hartenberg Capital, který spravuje majetek premiéra Andreje Babiše. Fond investoval mimo jiné do zdravotnického byznysu nákupem klinik asistované reprodukce, vlastní také třeba většinový podíl v Poliklinice Modřany. Předloni koupil majoritní podíl v největším středoevropském internetovém prodejci spodního prádla Astratex. Působí rovněž v biotechnologii či potravinářství.

 

Právě se děje

Další zprávy