Babišův fond může přikoupit k novinám i časopisy. Soutěž to nenaruší, rozhodl úřad

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
16. 11. 2018 11:24
Holding Agrofert může prostřednictvím své mediální společnosti Mafra koupit vydavatelství volnočasových časopisů Bauer Media v Česku i na Slovensku. Spojení povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), oznámil to v tiskové zprávě.
Foto: ČTK

"Spojení nenaruší hospodářskou soutěž. Rozhodnutí již nabylo právní moci," oznámil předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Bauer Media v ČR vydává časopisy pro ženy, programové časopisy, časopisy o životním stylu, bulvární časopisy a například i křížovky a motoristické časopisy. Na trhu volnočasových časopisů má zhruba třetinový podíl. Do jeho portfolia patří 30 časopisů, jsou mezi nimi třeba Rytmus života, Cosmopolitan, Chvilka pro tebe nebo Žena a život. Loni podle výroční zprávy prodala spolu s dceřinou společností Bauer Media Praha přes 43 milionů výtisků auditovaných časopisů, které si četlo 3,4 milionu lidí. Firma byla loni v zisku 152 milionů korun s čistým obratem 702 milionů korun.

Mafra vydává například deníky Lidové noviny nebo Mladá fronta Dnes a provozuje weby Lidovky.cz a iDNES.cz. Majitelem Agrofertu byl premiér Andrej Babiš (ANO), loni v únoru jej převedl do svěřenských fondů.

 

Právě se děje

Další zprávy