Babiš mění náměstka pro finanční trh. Za Urbana přijde Pros

ČTK ČTK
24. 3. 2014 10:02
Pros má za sebou kariéru v Komerční bance a je nominantem ČSSD.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ministr financí Andrej Babiš odvolal k 1. dubnu náměstka pro finanční trh Radka Urbana. Nahradí jej právník Martin Pros, kterého nominovala na náměstka koaliční ČSSD. ČTK to řekl zdroj obeznámený s děním na ministerstvu financí. Mluvčí úřadu Marek Zeman informaci nepotvrdil s tím, že ministerstvo chystá souhrnnou zprávu, kde budou všechny personální změny k 1. dubnu uvedeny.

Urban se náměstkem na ministerstvu financí stal v září 2011. Předtím působil od roku 2001 v České spořitelně, nejprve jako ředitel správy aktiv, později jako generální ředitel Investiční společnosti České spořitelny. Od roku 2009 působil rovněž jako místopředseda představenstva Investiční společnosti ČS. Není členem žádné strany.

Pros má za sebou kariéru v Komerční bance. Od roku 2010 působí ve vedoucích pozicích právního oddělení korporátního a investičního bankovnictví v pařížském sídle Société Générale.

Již v únoru se novými náměstky na ministerstvu financí stali Lukáš Wagenknecht (35) pro finance, audit a provoz, Simona Hornochová (40) pro daně a Ondřej Závodský (34) pro dohled nad loteriemi a hospodaření s majetkem státu. Dalšími náměstky na ministerstvu jsou Jan Gregor pro veřejné rozpočty a Eva Anderová pro mezinárodní vztahy. Gregor je náměstkem od září 2010, Anderová od července loňského roku.

 

Právě se děje

Další zprávy