RegioJet i FlixBus lákají na nové autobusové spoje do Chorvatska

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
21. 3. 2018 13:05
FlixBus bude od čtvrtka zajišťovat spojení mezi Prahou a chorvatskými městy Osijek a Slavonski Brod. Rozšíření spojů na letní sezonu plánuje i RegioJet.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Lukáš Bíba

Praha - Evropský autobusový dopravce FlixBus, který v Česku působí od roku 2014, bude od čtvrtku zajišťovat spojení mezi Prahou a chorvatskými městy Osijek a Slavonski Brod v tamní oblasti Slavonie.

Linka bude jezdit každý den v obou směrech a zastavovat bude v Brně, Bratislavě a na budapešťském letišti.

Od 25. května bude jezdit v letní sezoně jednou a od konce června dvakrát týdně do Chorvatska také autobus RegioJetu. Bude končit ve Splitu a zastaví v dalších destinacích, uvedl mluvčí Aleš Ondrůj.

FlixBus tak rozšíří nabídku svých spojení Česka s Chorvatskem, kam dosud jezdil například do Splitu a severnějších letovisek jako Zadar, Pirovac a Biograd na Moru. Nový spoj do Slavonie umožní cestujícím dostat se do východního Chorvatska a navíc mohou díky němu využít přímé spojení s letištěm v Budapešti, kam FlixBus přímé spojení z Prahy zatím nenabízel, uvedla mluvčí dopravce Martina Čmielová.

Žluté autobusy RegioJet podnikatele Radima Jančury poprvé jezdily do Chorvatska během loňské letní sezony, letos se tam vydají znovu. Nejprve jednou týdně s odjezdem v pátek z Prahy a v sobotu ze Splitu, od 26. června do 6. září se přidá spoj v úterý tam a ve středu zpět. Spoje zastaví také ve městech Zadar, Sukošan, Biograd, Pakoštane, Vodice, Šibenik, Primošten a Trogir, po cestě ještě také v Brně a Bratislavě. "Jsme připraveni v případě zájmu vypravit i posilový autobus," uvedl Ondrůj.

FlixBus zahájil provoz v Německu v roce 2013 po deregulaci trhu dálkové dopravy. Vedle Německa působí prostřednictvím partnerských dopravců ve 26 evropských zemích včetně České republiky. Denně provozuje spoje do 1400 destinací.

 

Právě se děje

Další zprávy