Automobilka PSA chce na Slovensku montovat také bateriové moduly

ČTK ČTK
9. 7. 2018 11:29
Továrna v Trnavě, která vyrábí osobní auta, chce nově vyrábět i bateriové moduly. Počítá až s milionovou produkcí ročně.
Trnavská automobilka PSA. Ilustrační snímek.
Trnavská automobilka PSA. Ilustrační snímek. | Foto: http://www.psa-slovakia.sk/

Bratislava - Francouzská automobilka PSA plánuje ve svém závodě na Slovensku, kde vyrábí osobní vozidla, montovat bateriové moduly. Společnost to uvedla v materiálu, který předložila k posouzení slovenským úřadům. Továrna v Trnavě na západě Slovenska podle dřívějších informací bude montovat i elektrická vozidla.

továrna chce podle dokumentů vyrábět 600 tisíc až milionu kusů modulů ročně v existující montážní hale. Automobilka je hodlá využít ve své slovenské továrně a dodávat je i dalším odběratelům. Projekt vytvoří šedesát nových pracovních míst. PSA na Slovensku nyní zaměstnává zhruba 4 500 pracovníků.

Slovenská továrna PSA loni vyrobila 335 tisíc vozidel, což byl rekord od zahájení výroby v roce 2006. Z montážních linek závodu v současnosti sjíždějí modely Citroën C3 a Peugeot 208. Loni slovenská vláda schválila automobilce pobídky pro její investici v hodnotě přes 165 milionů eur (4,3 miliardy korun) do výroby nového modelu na Slovensku.

Automobilový průmysl je hlavním tahounem ekonomiky Slovenska, které je v přepočtu na obyvatele největším výrobcem aut na světě. Kromě továrny PSA vozidla na Slovensku montují také automobilky Kia Motors a Volkswagen. S továrnami spolupracuje řada slovenských výrobců součástek. Nový závod staví v zemi pod Tatrami britská automobilka Jaguar Land Rover.

 

Právě se děje

Další zprávy