Autobusy na Kladensku dnes jezdí bez problémů, řidiči už nechybějí

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
4. 9. 2017 10:15
Kladenská veřejná doprava se od soboty 26. srpna propojila s pražskou. Dopravce ale podcenil potřebné zvýšení počtu řidičů.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Kladno - Autobusy na Kladensku jezdí v pondělí zatím bez problémů, dopravci už nechybějí řidiči. V minulých dnech došlo k problémům ve veřejné dopravě způsobeným výpadky některých spojů. Souviselo to s nedávným propojením s pražskou veřejnou dopravou, když dopravce ČSAD MHD Kladno podcenil zvýšení počtu řidičů potřebné pro tuto změnu.

"Dnes vyjelo vše, co bylo objednáno," řekl ředitel ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa. Dopravce v uplynulých dnech nabral nové řidiče, několik jich přijelo na výpomoc z Moravy.

"Nastávají pouze nepravidelnosti provozního charakteru tam, kde jsou uzavírky, takže třeba uzavírka na pražské Evropské ulici zpožďuje dopravu," dodal ředitel firmy. Zpoždění vzniklo i kvůli uzavírce na silnici mezi Kladnem a Berounem.

Podle Landy se navíc podařilo nasadit namísto klasického autobusu jeden kloubový ve směru na Prahu, protože se na linkách do metropole očekávalo zvýšení počtu cestujících.

Středočeský kraj na dnešek, kdy začíná škola, nachystal pro veřejnou dopravu na Kladensku krizový plán. V záloze měl například náhradní dopravce. Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) minulý týden uvedla, že kladenského dopravce kraj za výpadky potrestá sankcemi a odebráním linek.

Jenže podle Landy nejsou stále podepsané smlouvy pro rozšíření spojů. Dodal, že ČSAD MHD Kladno už minulý týden uvedlo, že objem nyní požadované dopravy byl podhodnocený, a dopravce proto požádá o odejmutí některých licencí, aby se dostal na stav, který je schopen zajišťovat pravidelně a v určitém standardu. Jednání podle něj pokračují, jedna ze schůzek by se měla konat i dnes.

 

Právě se děje

Další zprávy