Autobusy Leo Express zastaví na více místech, posílí také spoje na Ukrajinu

ČTK ČTK
23. 11. 2016 10:37
Do Řezna a letiště v Mnichově bude od prosince nově zajíždět autobusový spoj z Prahy do Mnichova, na krakovském letišti bude od prosince zastavovat linka spojující Prahu a Krakov. Spojení mezi Českem a Polskem se nově rozšíří o zastávku v Lodži. Leo Express zároveň přidá několik spojů na lince z Mukačeva přes Užhorod do Košic s přestupem dál do Prahy.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Leo Express

Praha – Společnost Leo Express od 11. prosince přidá u svých autobusových linek do Německa a Polska zastávky. Nově budou autobusy zajíždět na mnichovské a krakovské letiště, do Lodže a Řezna. Firma současně posílí spojení na Ukrajinu.

Do Řezna a letiště v Mnichově bude nově zajíždět autobusový spoj z Prahy do Mnichova, na krakovském letišti bude od prosince zastavovat linka spojující Prahu a Krakov. Spojení mezi Českem a Polskem se nově rozšíří o zastávku v Lodži.

Leo Express zároveň přidá několik spojů na lince z Mukačeva přes Užhorod do Košic s přestupem dál do Prahy. Kvůli lepší dostupnosti upraví časy odjezdů a příjezdů autobusů do Lvova.

Vedle toho společnost posílí spojení na východní Slovensko. "Na autobusy z Vídně a Brna budou nově navazovat také vlaky směrem do Popradu, Prešova a Košic s přestupem v Bohumíně. Cestující z Brna tak získají možnost cestovat na východ Slovenska jen s jedním přestupem," uvedla firma.

Přímé autobusové spojení z Prahy do Mnichova nebo Vídně nabízí z českých dopravců například společnost Eurolines. Do mnichovské metropole jezdí i společnost Student Agency, která provozuje i přímou autobusovou linku do Lince a Salcburku.

Soukromá společnost Leo Express zahájila činnost v roce 2013 jako železniční přepravce. Vedle osobních vlaků nyní provozuje i autobusové linky. Letos v červnu firma koupila dopravní společnost TigerExpress zaměřenou na autobusovou a minibusovou přepravu. Společnost, která patří podnikateli Leoši Novotnému, tím rozšířila síť o šest nových linek do polské Vratislavi, Krakova a Katovic a do Vídně a Košic.

 

Právě se děje

Další zprávy