Známe 25 nejprodávanějších aut v Evropě za rok 2016. Jsou mezi nimi i tři modely vyráběné v Česku

I přes téměř osmiprocentní pokles zájmu o VW Golf zůstal tento model suverénně nejprodávanějším v Evropě. Na snímku jeho terénní verze Alltrack.
Skokanem roku 2016 se stal na evropském trhu Hyundai Tucson vyráběný v Nošovicích. Rodinného SUV se prodalo více než trojnásobek proti roku 2015, celkem 154 009 kusů. Skočil tak na 25. příčku.
O více než 31 % si meziročně polepšilo Audi A4. Celkem se loni v Evropě prodalo manažerského sedanu a kombíku 163 491 kusů, což stačilo na 24. místo.
Třiadvacáté místo obsadilo kompaktní SUV Opel Mokka se 164 682 prodanými kusy. V těchto číslech se ještě téměř neprojevil prodej modernizované verze Mokka X, která se právě v těchto týdnech začíná nově nabízet i v Česku (na snímku starší provedení).
Rovněž malý hatchback Dacia Sandero se aktuálně začíná prodávat v modernizovaném provedení. Díky velmi nízké ceně se ale dařilo zvyšovat prodej i starší verze (na snímku), když si meziročně polepšila téměř o 14 procent. Více než 170 tisíc prodaných kusů znamená 22. místo pro nejoblíbenější dacii v Evropě.
Foto: Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
22. 1. 2017 20:25
Škoda Octavia loni zaznamenala v žebříčku nejoblíbenějších nových aut na evropském trhu nejlepší umístění v historii. Totéž se podařilo i další škodovce - Fabii. A poprvé se mezi TOP 25 nejprodávanějších vozů v Evropě dostal i model z továrny v Nošovicích. Jejich umístění i pořadí ostatních aut najdete ve fotogalerii.

Žebříček nejlépe i nejhůře prodávaných aut za rok 2016 v Česku najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy