Známe 20 nejprodávanějších nových aut v Česku. Škodovky nedominují ve všech kategoriích

Nejúspěšnějším říjnovým SUV na českém trhu není překvapivě Škoda Yeti, ale Dacia Duster.
Renault Captur je s 223 registracemi 20. nejprodávanějším novým autem v Česku za říjen a nejoblíbenějším malým SUV. A to i přesto, že se blíží jeho modernizace. V pořadí, které vydává agentura Médea odečítající všechna auta, která byla od daného modelu za poslední tři měsíce vyvezena z Česka, je Captur dokonce šestnáctý. A hned za ním jeho sourozenec Mégane.
Seat Ibiza patří mezi auta, která se podle Médey po registraci v Česku hromadně vyvážejí do zahraničí. Podle registrací jde ale o 19. nejúspěšnější model (262 kusů), přestože se už přestala nabízet verze kombi a v ceníku lze volit jen mezi třídveřovým a pětidveřovým hatchbackem.
Hyundai i20 - 18. místo, 263 kusů. Malý hatchback sice zdaleka nekonkuruje Fabii tak, jak by si u korejské značky přáli, ale na TOP 20 stačí. V žebříčku Médey je dokonce čtrnáctý.
Kia cee´d patří dlouhodobě mezi oblíbená rodinná auta. V říjnu se zaregistrovalo 291 kusů tohoto modelu, což stačilo na 17. příčku.
Foto: Radek Pecák
Ondřej Běhal
5. 11. 2016 8:10
Prodej nových osobních aut v Česku v říjnu opět meziročně stoupl - o více než jedenáct procent proti stejnému období uplynulého roku. Od začátku roku nárůst činí dokonce téměř třináct procent. Podívali jsme se na dvacet nejúspěšnějších modelů v desátém měsíci. Najdeme mezi nimi šest škodovek, čtyři hyundaie a stejný počet volkswagenů, ale také dacii.

Žebříček deseti nejúspěšnějších říjnových značek si můžete prohlédnout zde. Není v něm nouze o překvapení.

 

Právě se děje

Další zprávy