Vichřice trápí Česko: Víte, co dělat, když vám spadlý strom rozdrtí auto?

Martin Přibyl Martin Přibyl
Aktualizováno 10. 2. 2020 10:48
Orkán Sabine trápí Česko. Silný vítr láme stromy, od elektřiny odřízl celou řadu domácností. Víte, co byste měli dělat, když vám na auto spadne zlomený strom nebo kus střechy? Podívejte se do přehledu.
Foto: iStock

K pojištění proti živlům nemusíte mít havarijní pojištění. Má to ale háček

Pokud chcete mít jistotu, je nejlepší variantou havarijní pojištění doplněné o variantu Allrisk. Takové pojištění obsahuje krytí živelních škod, havárie, odcizení, vandalismu nebo také střetu se zvěří a poškození vozidla zvířetem. Může být i finančně výhodné. "V případě kombinace havarijního pojištění s povinným ručením nabízí pojistitelé běžně i desetiprocentní slevu z pojistného u "havarijka", někteří přiznávají slevu i z povinného ručení," doporučuje Pořt.

Pojistit proti živlům si ale můžete i vůz, který "havarijko" nemá. Důležité je ale myslet na to, že protože u takového pojištění běžně neuvádíte cenu vozidla, je plnění často omezeno v pojistných podmínkách. "Horní limit plnění může být například pouze 300 tisíc korun," varuje Pořt. V některých případech podobná pojištění ani nekryjí částečné škody na vozidle, kdy auto neskončí odepsané jako totální škoda.

 

Právě se děje

Další zprávy