Zetor jako Ferrari. Design nového traktoru navrhli Italové

Radek Pecák Radek Pecák
18. 10. 2015 12:09
Design od studia Pininfarina má přispět k větší vizuální atraktivitě výrobků Zetoru. Koncept nového modelu představí brněnský výrobce za měsíc v Německu. Firma rozšiřuje počet svých modelových řad ze čtyř na šest.
Zetor zatím ukázal jen tuto siluetu. Koncept nového modelu představí za měsíc.
Zetor zatím ukázal jen tuto siluetu. Koncept nového modelu představí za měsíc. | Foto: Aktuálně.cz

Brno – Slavné italské studio Pininfarina navrhlo design pro koncept nového modelu traktoru Zetor. Brněnský výrobce jej představí na výstavě Agritechnica v německém Hannoveru, která se uskuteční v polovině listopadu. Firma zatím odtajnila jen fotografii siluety.

Design tvořený Pininfarinou má přispět k větší vizuální atraktivitě výrobků Zetoru. Studio v minulosti navrhovalo například design mnoha vozů značek Ferrari, Alfa Romeo, BMW či Toyota.

Zetor chce v Hannoveru prezentovat i prototypy připravovaných nových řad. "Agritechnica je největší veletrh zemědělské techniky v Evropě, na který se vracíme opět po šesti letech. Chceme zde představit vize a budoucnost společně s technickými inovacemi,“ říká Markéta Víghová, ředitelka komunikace Zetoru. Současně značka na výstavě zahájí oslavy 70. výročí od zahájení výroby traktorů.

Během několika příštích let chce Zetor rozšířit počet svých modelových řad ze čtyř na šest. Hodlá nabízet stroje s výkony od 50 do 200 koňských sil. Už letos představil novinku s obnoveným názvem Crystal. Je to po dlouhé době typ využívající šestiválcový motor. Může být ve výkonové variantě 144 nebo 163 koní.

 

Právě se děje

Další zprávy