Ženeva dnes a před deseti lety. Jak se vyvinuly koncepty, na které nás lákají automobilky

Ženeva dnes a před deseti lety. Jak se vyvinuly koncepty, na které nás lákají automobilky
Citroën E-Mehari (2016) - Francouzská automobilka by chtěla postavit zábavné elektrické vozítko. Šance na výrobu je však malá.
Volkswagen BUDD-e (2016) - Přijde doba, kdy na elektrický pohon nebudou jezdit jen malé městské vozy nebo luxusní Tesly. Dostane se i na mikrobusy. Až se tak stane, Volkswagen chce být připravený. Proto má tento koncept.
Opel GT (2016) - Automobilka z Rüsselsheimu se chce vrátit ke svému sportovnímu vozu. Tahle studie je ale poněkud výstřední.
Škoda Vision S (2016) - U této studie už máme dlouhou dobu jasno. Jde o předobraz velkého SUV, které se v sériové podobě objeví na podzim.
Foto: Saab
Jan Markovič Jan Markovič
4. 3. 2016 14:05
Světová výstava je vždy ideální příležitostí pro automobilky, aby předvedly, jakou cestou se chtějí ubírat v budoucnosti. Někdy se to povede a z výstavní studie vznikne sériový vůz, jindy naopak upadne v zapomnění. Podívejte se na galerii, ve které můžete srovnat studie představené na letošním autosalonu v Ženevě s těmi, které se zde předváděly před deseti lety. Jsou nyní výrobci odvážnější než dřív? A jaké z koncepčních vozů mají šanci převtělit se do sériové podoby?
 

Právě se děje

Další zprávy